15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNormele Codului Fiscal vor fi publicate pana la 15 octombrie

Normele Codului Fiscal vor fi publicate pana la 15 octombrie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) intentioneaza sa publice normele de aplicare ale noului Cod Fiscal pana la data de 15 octombrie, pentru a putea republica intreaga legislatie inainte de sfarsitul acestui an.

“La sfarsitul acestei saptamani, Monitorul Oficial va trece la publicarea efectiva a noului Cod Fiscal, care va fi republicat, cu tot cu norme, pana la 1 ianuarie 2007”, a spus dl Doica, de la MFP.
Codul Fiscal a fost adoptat de Parlament, la inceputul lunii iulie. Printre prevederile incluse in actul normativ se numara introducerea impozitului gradual pentru IMM-uri, aplicarea unui impozit de 3% pe valoarea tranzactiei imobiliare si renuntarea la taxa de timbru, diferentierea impozitului pentru tranzactiile de pe piata de capital, impunerea unei accize minime de 91% din acciza aferenta tigaretelor din categoria de pret cea mai vanduta, majorarea graduala pentru taxele la prima inmatriculare a autoturismelor si cresterea impozitului pentru vile.
Oficialul MFP a mentionat ca printre actele legislative pe care institutia le are in lucru va fi si proiectul de modificare a legislatiei privind jocurile de noroc.
Doica spune ca reglementarea jocului de noroc va fi operata prin lege, si nu prin ordonanta de urgenta, iar Ministerul Finantelor Publice va supune dezbaterii un prim proiect in perioada urmatoare. In acelasi timp, MFP si ANAF lucreaza la modificarea regulamentului privind antrepozitele fiscale.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă