Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exit Poll Rezultate Europarlamentare:
PSD 25,8%, PNL 25,8%, USR Plus 23,9%, Pro România 5,7, UDMR 5,5%, PMP 5,2%

Monopol de stat si suprataxare pe piata metalelor pretioase

Reprezentantii celor 14 organizatii patronale ale operatorilor cu metale si pietre pretioase din Romania, care reprezinta aproximativ 95% din totalul operatorilor din Romania, considera ca prin intentia modificarii OUG nr. 190/2000 Gu-vernul va ...

Share

Rl online 0 comentarii

12.10.2005 - 00:00
Reprezentantii celor 14 organizatii patronale ale operatorilor cu metale si pietre pretioase din Romania, care reprezinta aproximativ 95% din totalul operatorilor din Romania, considera ca prin intentia modificarii OUG nr. 190/2000 Gu-vernul va lua o serie de masuri ce incalca principiile libertatilor economice garantate de Constitutie, precum si prevederile Directivelor Europene. Patronatele resping modificarile deja propuse de Auto-ritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) prin care se restrictioneaza dreptul de mar-care a metalelor pretioase, revenin-du-se la practica perioadei comu-niste, in care statul era singurul care beneficia de acest drept. De asemenea, nu sunt de acord nici cu introducerea unei taxe de 0,2% din cifra de afaceri a societatilor comerciale care opereaza cu metale si pietre pretioase, in beneficiul ANPC. Ambele masuri, spun reprezentantii celor 14 organizatii patronale, nu au corespondent in legislatia europeana si introduc un monopol de stat pe o piata care se guverneaza pe criterii profesionale si ale liberei concurente, precum si o suprataxare nejustificata, care va majora pretul produselor din metale si pietre pretioase, conducand la amplificarea ponderii pietei negre.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...