8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăModelul adeverintelor de venit ale persoanelor fizice va fi modificat

Modelul adeverintelor de venit ale persoanelor fizice va fi modificat

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a emis un proiect de act normativ care prevede un nou model de adeverinta care cuprinde veniturile realizate de persoanele fizice si un nou model de cerere utilizat la solicitarea eliberarii unei adeverinte de venit pentru persoane fizice.
Potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 33/2002 privind reglementarea eliberarii certificatelor si adeverintelor de catre autoritatile publice centrale si locale, organul fiscal competent are obligatia eliberarii unei adeverinte din care sa reiasa nivelul veniturilor realizate de persoanele fizice, la solicitarea acestora, pe baza unei cereri.
Astfel, a fost proiectat un nou model de adeverinta care cuprinde informatii privind veniturile realizate de persoanele fizice si un nou model de cerere utilizat la solicitarea eliberarii unei adeverinte de venit pentru persoane fizice.
Acest proiect de act normativ supus dezbaterii publice este in concordanta si cu prevederile Ordinului nr. 752/2006 al ministrului Finantelor Publice prin care au fost aprobate modelul si continutul formularelor "Certificat de atestare fiscala pentru persoane fizice” care cuprinde numai informatii referitoare la atestarea platii/neplatii impozitelor catre bugetul de stat si "Cerere de eliberare a unui certificat de atestare fiscala pentru persoane fizice” utilizat la solicitarea eliberarii unui certificat de atestare fiscala pentru persoane fizice.

Daniel Popa
Daniel Popahttp://daniel-popa
Daniel Popa, sef departament Corespondenti
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă