9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinisterul Agriculturii se opune impozitarii din ianuarie 2006 a productiei agricole

Ministerul Agriculturii se opune impozitarii din ianuarie 2006 a productiei agricole

Ministerul Agriculturii (MAPDR) nu considera oportuna introducerea impozitarii productiei agricole din ianuarie 2006 deoarece prioritatea anului viitor este reprezentata de consolidarea fermelor de familie, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Agriculturii, Adrian Tibu. “Consideram ca veniturile agricole nu pot fi impozitate inainte de a incuraja fermele sa se dezvolte si sa se consolideze”, a precizat Tibu. De asemenea, anul 2006 va cunoaste o diminuare a subventiilor comparativ cu 2005, mare parte din fonduri mergand spre investitii. In acest context, un nou impozit ar fi o povara in plus, considera reprezentantul MAPDR.
Nu in ultimul rand, incepand din ianuarie 2006 impozitul pe terenul agricol se majoreaza de circa zece ori, acesta ajungand la sume cuprin-se intre 10 si 30 RON, ceea ce reprezinta un cost suplimentar pentru agricultorul roman.
Surse din Ministerul Finantelor Publice au declarat ca MFP a inaintat Ministerului Agriculturii o propunere privind impozitarea productiei agricole, cele doua parti urmand sa se consulte pe aceasta tema.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă