10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMercedes Benz intră la tranzacţionare pe ATS-ul BVB

Mercedes Benz intră la tranzacţionare pe ATS-ul BVB

Consiliul Bursei a aprobat introducerea la tranzacţionare, în premieră în Europa de Est, în cadrul unui Sistem Alternativ de Tranzacţionare a acţiunilor emise de Daimler A.G., unul dintre cei mai mari producatori de automobile premium şi vehicule comerciale din lume.

Acţiunile Daimler A.G. vor fi tranzacţionate în cadrul ATS al BVB – Secţiunea valori mobiliare admise la tranzacţionare şi pe o piaţă reglementată (tranzacţionate, dar nelistate pe ATS), pe infrastructura dezvoltată de BVB şi Depozitarul Central. Prima zi de tranzacţionare va fi 23 noiembrie, iar tranzacţiile se vor realiza în lei. Banca Comercială Română S.A. va avea calitatea de Market Maker pentru acţiunile Daimler A.G. Acestea vor putea fi tranzacţionate de un număr de 30 de Participanţi la sistemul de tranzacţionare al BVB, care au acces din data de 23 noiembrie la ATS al BVB.

Acţiunile Daimler A.G. sunt admise la tranzacţionare la Deutsche Boerse şi Boerse Stuttgart, iar la BVB emitentul nu va avea nicio obligaţie de raportare periodică şi continuă.

„Bursa de Valori Bucureşti reuşeşte, în premieră, la 15 ani de la prima tranzacţie să ofere investitorilor acces direct, prin intermediul platformei proprii de tranzacţionare, Arena, la acţiunile unui emitent străin de renume internaţional, fără ca acesta să fie listat la BVB. Este un nou pas în alinierea BVB cu pieţele dezvoltate. Sunt încrezător că alături de produsele structurate lansate în luna iulie, noul segment al Bursei va oferi noi oportunităţi de tranzacţionare pentru investitori. BVB va continua să dezvolte infrastructura tehnologică proprie care să permită conectarea pieţei de capital din România la sistemele bursiere europene.”, a declarat Stere Farmache, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă