10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInsula Skiathos, un paradis elen la indemana romanilor

Insula Skiathos, un paradis elen la indemana romanilor

In mijlocul Marii Egee, cu privelistea Muntelui Pelion in prim-plan, se intinde insula Skiathos, ce face parte din Sporadele de Nord, una dintre cele mai incantatoare arhipelaguri din Grecia. Skiathos, care in traducere inseamna “umbra lui Athos”, masoara 40 kmp si are 5.000 de locuitori. Putini sunt turistii care, odata veniti aici, sa nu se mai intoarca.

Plaje aurii si mare de smarald

Insula luxurianta ofera 60 de plaje cu nisip fin care se intind in golfurile care fragmenteaza coastele.
Cea mai cunoscuta dintre ele este Koukounaries, clasata pe locul sapte in topul plajelor din lume. O alta plaja, la fel de faimoasa, care a inspirat multi scriitori si regizori, este Lalaria, unde pe langa nisipul fin, auriu si apa de culoarea smaraldului, cu o claritate ireala, puteti admira una dintre cele mai uimitoare formatiuni muntoase formate prin eroziunea apei marii.
Skiathos are trei porturi si un aeroport, fiind recunoscuta drept cea mai cosmopolita dintre Sporade. Atmosfera dinamica se imbina cu pitorescul si linistea. Pescuitul, inotul, oferta culinara variata, viata de noapte, plimbarile romantice si evenimentele culturale sunt doar cateva din numeroasele lucruri pe care acest mic paradis vi le poate oferi. Un loc potrivit atat pentru tinerii care doresc o viata de noapte agitata, cat si pentru iubitorii de natura si liniste.
Plimbarile in Skiathos sunt extrem de placute, interiorul muntos si verde al insulei facand ca efortul sa merite. Pentru un pranz fara pretentii si o bautura rece, puteti incerca la Manastirea Kounistras. De asemenea, merita sa vedeti ruinele vechiului Kastru, vechea fortareata care odata gazduia orasul medieval. Amplasamentul acestui obiectiv turistic este in partea nordica a insulei. Manastirea Evangelistria, cunoscut loc de ascunzatoare al revolutionarilor in timpul razboiului de independenta purtat impotriva turcilor. Nu este de pierdut nici plimbarea in jurul insulei pentru a vedea frumusetea sa contrastanta si vegetatia bogata. Ambarcatiunile parasesc portul Skiathos la ora 10.00 si se indreapta spre nordul insulei, trecand de Pesterile Albastre si oprindu-se pe plaja Lalaria, ce nu poate fi accesata decat cu acest mijloc de transport. Aici se face o escala de o ora si jumatate, timp in care puteti inota si face plaja.

Preturi convenabile

Pachetul turistic pentru aceasta destinatie oferit de Aerotravel Lufthansa City Center cuprinde: transport cu avion cursa charter, sapte nopti cazare, regimul de masa ales de turist, transfer aeroport-hotel-aeroport si, nu in ultimul rand, asistenta turistica pe toata perioada sejurului. La Skiathos vor fi prezenti cate doi agenti Aerotravel, unul pentru asistenta si probleme operative si altul pentru suport logistic si rezervari.
Preturile pachetelor variaza intre 300 si 700 euro in functie de perioada si serviciile alese.
Aerotravel Lufthansa City Center, prin intermediul diviziei Aerotravel VACANTE, a dezvoltat proiectul “VARA 2006”, care presupune operarea a sase curse charter pe saptamana catre Grecia. Astfel, din Bucuresti vor fi doua curse pe saptamana, din Timisoara tot doua curse pe saptamana, una din Cluj si alta, in premiera, din Bacau.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă