12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăExploatarea aurifera Brad va fi inchisa

Exploatarea aurifera Brad va fi inchisa

Exploatarea aurului in subteran la Brad se va inchide “intr-un timp relativ scurt”, a declarat la Targu Jiu, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei, Codrut Seres. Potrivit acestuia, rentabilitatea exploatarii miniere a scazut o data cu scaderea concentratiei de minereu aurifer.
“Din cate stiu eu, acolo aurul este exploatat de pe vremea romanilor, iar acum concentratia minereului aurifer nu mai face rentabila activitatea miniera. Exploatarea miniera in subteran se va inchide intr-un timp relativ scurt”, a spus Seres.
Ministrul a afirmat ca in momentul de fata la Brad se realizeaza prospectiuni geologice pentru se putea observa daca o asociere a exploatarii miniere cu o firma privata este benefica sau nu pentru exploatarea aurului in halde de suprafata.
“Exploatarea miniera ar urma sa se asocieze sau vom vedea daca vom concesiona activitatea de acolo. Lucrurile sunt in derulare. Din cate stiu, exista interes pentru exploatarea de suprafata din partea firmei Deva Gold, care nu stiu ce actionariat are”, a declarat ministrul Economiei.
Localitatea Brad, dezvoltata in jurul expolatatiilor miniere, renumita pentru exploatarea de carbune brun si minereu aurifer, a fost mentionata documentar pentru prima oara in anul 1445.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă