17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum poţi lua despăgubiri când avocatul tău este şi reprezentantul asigurărilor

Cum poţi lua despăgubiri când avocatul tău este şi reprezentantul asigurărilor

Marius Ricardo Lepădatu este un cunoscut  avocat şi om de afaceri din Buzău . El este vestit pentru maşinile pe care le conduce  şi pentru faptul că participă destul de frecvent la cursele de maşini.

Una dintre maşinile pe care o folosea la curse era un Porsche 997 din 2008.

Această maşină a ars în totalitate în Brăila pe 30 decembrie 2011, în timp ce proprietarul era într-un restaurant.  Ricardo Lepădatu a solicitat asigurătorului suma de 495.000 de lei în baza poliţei Casco pe care o avea încheiată la Astra Asigurări de către soţia sa, care era reprezentantul societăţii de asigurări.Numai că, potrivit celor de la Astra, el nu plătise poliţa de asigurare şi din acest motiv era suspendată. Pe 4 ianuarie, la câteva zile distanţă, Lepădatu merge la bancă şi plăteşte restanţa cu un ordin de plată emis pe 30 decembrie, exact în data incidentului, dar depus, conform băncii, pe 4 ianuarie.

Avocatul care îl reprezintă este tocmai soţia sa, cea care era şi reprezentant Astra. Mai mult, şi el şi soţia fiind avocaţi, în bune relaţii cu magistraţii de la Judecătoria Pogoanele, mută sediul firmei pe care o deţin pe raza respectivei judecătorii şi revendică daunele acolo. Cum era uşor de intuit, el câştigă în primă instanţă, chiar dacă banca Raiffeisen trimite o adresă prin care confirmă  că plata a fost efectuată pe 4 ianuarie, şi nu pe 30 decembrie.

Decizia este executorie pentru Astra, care este obligată să plătească suma respectivă.

În cazul în care instanţele superioare vor da o altă soluţie, asigurătorul va primi banii înapoi.Numai că, din practica de acum, de multe ori firmele care aveau de returnat banii au intrat în faliment sau în insolvenţă şi banii nu au mai putut fi recuperaţi.

Un astfel de caz s-a petrecut la Craiova, unde o societate de asigurări a câştigat la Înal­ta Curte de Casaţie şi are de primit 180.000 de mii de lei  acordaţi de Curtea de Apel Craiova unei firme doljene. Cum procesul a durat câţiva ani, firma respectivă a intrat în insolvenţă şi nu mai poate returna banii. 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă