10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024

breviar

Dividende pentru Fondul Proprietatea

Administratorii companiilor la care Fondul Proprietatea detine participatii sunt obligati sa actualizeze din oficiu pana la sfarsitul anului registrele actionarilor, pentru a reflecta calitatea de actionar al Fondului in respectivele societati, in caz contrar urmand sa fie sanctionati prin plata de daune-interese. Prevederea este inclusa intr-un proiect de ordonanta de urgenta de modificare a legislatiei aferente Fondului. Pana in prezent, Fondul a primit dividende in suma de 78,5 milioane lei, cea mai mare contributie revenind Petrom, cu 65,7 milioane lei. Printre celelalte companii care au platit deja dividendele se numara Alro Slatina si Posta Romana.

Veniturile si pierderile Cosmote, in crestere

Cosmote Romania a inregistrat in primul semestru venituri din servicii de 14 milioane euro, fata de 3,1 milioane euro in prima jumatate a anului trecut, in timp ce pierderile operationale inainte de impozitare au crescut de 3,5 ori, la 30,5 milioane euro. Compania a consemnat in intervalul mentionat o pierdere neta de 44,9 milioane euro, care reflecta investitiile realizate, se arata in raportul semestrial al operatorului de telefonie. “Operatiunea din Romania, inca la inceputul dezvoltarii sale, face progrese semnificative, iar noi alocam resursele necesare succesului sau pe termen lung”, a declarat Evangelos Martigopoulos, directorul executiv al grupului. Cosmote si-a propus sa investeasca 450 milioane de euro in primii trei ani de operare in Romania. Operatorul de telefonie mobila avea, la sfarsitul lui iunie, 531.619 de clienti, reprezentand o cota de piata de 4%.

Investitie de opt milioane de euro in industria berii

Principalul producator autohton de bere, Brau Union Romania, a anuntat ieri incheierea unei investitii de opt milioane de euro in fabrica de la Constanta. In urma acestei investitii, capacitatea de productie a fabricii s-a triplat, ajungand la 1,2 hectolitri de bere/an. Investitia a mai inclus instalarea unei noi linii de imbuteliere in PET, construirea unei statii moderne de epurare a apelor si a unui depozit nou. In domeniul productiei, investitiile au vizat sectiile de fermentare si de fierbere. La fabrica de bere Constanta a fost pusa in functiune cea mai mare linie de imbuteliat bere in sticle de plastic (PET) dintre toate cele detinute de grupul Heineken in Romania, care asigura o capacitate de imbuteliere de 15.000 de sticle PET/ora. Aceasta linie va putea acoperi cererea de bere in ambalaj PET pentru litoral si sudul tarii, zona responsabila de doua treimi din cererea totala de bere din Romania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă