8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Breviar

Eurom Bank modifica nivelul dobanzilor

Eurom Bank modifica nivelul dobanzilor la depozitele Fair Play, in lei si valuta, incepand cu data de 25 aprilie. Astfel, nivelul dobanzilor fixe va fi de 6,50 la suta, pentru lei, la sase luni si la un an, cu plata lunara, respectiv de sapte la suta, la sase luni si la un an, cu plata la scadenta. De asemenea, pentru depo-zitele in dolari, dobanda va fi de 3,25 la suta la sase luni si de 3,75 la suta la un an. Depozitele in euro vor avea o dobanda de 3 la suta la sase luni, respectiv de 3,50 la suta la un an. Totodata, banca va oferi dobanzi compensatorii pentru depozitele Fair Play desfiintate inainte de scadenta.

Investitori privati pentru cablul energetic submarin

La realizarea cablului submarin destinat transportului energiei electrice intre Romania si Turcia vor fi invitati sa participe si investitori privati. Cu toate acestea, viitorul sistem de transport va ramane in administrarea celor doua companii nationale Transelectrica (Romania) si Teias (Turcia), a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres. Implicarea firmelor private in realizarea acestui proiect, ale carui costuri sunt estimate la circa 400 milioane euro, poate atinge 98%. “Urmeaza sa fie negociat un alt memorandum si sa ne concentram atentia pe realizarea studiului de fezabilitate si a celui de afaceri”, a mai spus Seres. Studiul de fezabilitate va fi realizat in aproximativ 6 luni.
Cablul, in lungime de 400 km, va conecta sistemele energetice ale celor doua tari prin statiile de la Constanta (Romania) si Pasakoy (Turcia), sub nivelul Marii Negre.

Vanzarile de bere, mai mari cu 16%

Vanzarile proprii de bere au crescut in primul trimestru al acestui an cu circa 16% fata de perioada similara a anului trecut, a raportat Asociatia “Berarii Romaniei”, patronatul care reuneste cele patru multinationale care produc bere in Romania. Cele patru companii din asociatie – Brau Union, Interbrew, United Romanian Breweries Bereprod Romania si Ursus Breweries – au vandut un volum de 1,856 milioane hectolitri. Cresterea cea mai importanta este cea a lunii februarie 2006, cand, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005, cele patru companii au inregistrat o crestere a vanzarilor cu 28%. Cresterea medie a pietei a fost de aproximativ 11%, cu peste 2,5 milioane hectolitri vanduti. Cresterea este explicata, printre altele, de majorarea vanzarilor de bere ambalata la PET. “Berarii Romaniei” produc peste 60% din berea vanduta in tara noastra, restul vanzarilor fiind acoperite de producatorii independenti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă