20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024

Breviar

Electroaparataj a primit certificatul ISO

Compania Electroaparataj, important furnizor pentru industria auto, a fost certificata conform standardului ISO TS 16949:2004 de catre organismul international de certificare pentru sisteme de management al calitatii DQS (Societatea Germana de Certificare a Sistemelor de Management).
Certificatul emis la inceputul acestei luni este valabil 3 ani. ISO/TS 16949:2004 este recunoscut de industria auto din intreaga lume (cea europeana, asiatica si americana), fiind standardul de management al calitatii care precizeaza cerintele bazate pe sistemele QM (Quality Management) pentru proiectare (dezvoltare), productie si, unde este aplicabila, instalarea si intretinerea produselor industriei auto.

Program pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial al femeilor

Agentia Nationala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) sustine un program de dezvoltare a capacitatii si a spiritului antreprenorial in randul femeilor pornind de la ideea ca in topul IMM-urilor de succes o pondere considerabila este detinuta de firmele conduse de femei manager.
Deoarece pana anul acesta in Romania nu exista nici un suport financiar care sa promoveze femeile in lumea business-ului, ANIMMC a conceput acest program care sa raspunda necesitatii pregatirii si dezvoltarii culturii antreprenoriale a celor implicate in toate domeniile de activitate, chiar si a celor care provin din mediul rural.
Programul urmareste: stimularea autoangajarii; dezvoltarea capacitatii si a spiritului antreprenorial in randul femeilor; folosirea optima a capitalului uman oferit de potentialele femei antreprenor; cresterea gradului de informare; cresterea numarului de femei antreprenor in cadrul comunitatii de afaceri; stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii (IMM), precum si imbunatatirea performantelor econo-mice ale microintreprinderilor existente, prin cresterea gradului de pregatire a personalului acestora; accesul egal la economia bazata pe cunoastere. Programul se adreseaza tuturor femeilor cu cetatenie romana care au peste 18 ani si au absolvit cel putin opt clase, iar procedura de inscriere la acesta a fost foarte facila.

“Afacerea” online

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti editeaza de curand un periodic online, intitulat “Afacerea”.
Din sumarul noii publicatii, care cuprinde informatii de stricta actualitate, utile pentru orice intreprinzator interesat de viata economica a Capitalei amintim: Sectorul constructiilor – tinta colaborarii romano-cehe; Colaborare intre Camerele de Comert din Bucuresti si Neamt; Consiliul de Export aproba Strategia Nationala; Tunisia redevine un partener interesant pentru firmele romanesti; Romania nu isi valorifica potentialul necesar succesului in integrare; Transporturile pot pacifica Balcanii; Servicii de transport si logistice oferite la export. Ziarul este gazduit pe site-ul Camerei.

Cele mai citite

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă