Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Perspectiva negativa pentru ratingul Rompetrol Olanda Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit de la stabila la negativa perspectiva ratingului "B minus" acordat grupului Rompetrol Olanda, pe fondul investigatiei Parchetului ...

Share

Rl online 0 comentarii

15.03.2006 - 00:00
Perspectiva negativa pentru ratingul Rompetrol Olanda
Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit de la stabila la negativa perspectiva ratingului "B minus" acordat grupului Rompetrol Olanda, pe fondul investigatiei Parchetului instantei supreme asupra conducerii companiei, se arata intrun comunicat al agentiei. Potrivit Fitch, cele mai recente evolutii ale investigatiei, inclusiv sechestrul asigurator aplicat de Parchet asupra unui procent de 26% din actiunile detinute de Rompetrol Olanda la principala sa subsidiara, Rompetrol Rafinare, ar putea inrautati mediul operational si politic in care activeaza grupul. Rompetrol detine o participatie directa de 51% la Rompetrol Rafinare si controleaza indirect 77% din actiuni.
Potrivit Fitch, investigatia a afectat reputatia companiei si a distras atentia principalilor manageri de la strategie si operatiunile curente, astfel ca exista preocupari in privinta capacitatii firmei de a atrage noi finantari. Cu toate acestea, analistii agentiei amintesc ca Rompetrol si-a consolidat echipa de conducere si a pregatit planuri detaliate pentru continuarea activitatii in cazul unor evolutii nefavorabile. Fitch afirma ca, potrivit infor-matiilor disponibile, ancheta nu a avut un impact negativ asupra lichiditatilor Rompetrol, intrucat bancile au continuat sa acorde finantari companiei.
Ancheta vizeaza actuali si fosti angajati ai Rompetrol, inclusiv pe presedintele Dinu Patriciu si pe adjunctul sau american Phil Stephenson.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...