12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024

Breviar

Conditii optime de schi la Predeal

Cele mai bune conditii de schiat sunt in statiunea Predeal, unde stratul de zapada masoara 25 de cm pe partia Cocosul, 30 de cm pe partia Clabucet Varianta si 75 de cm pe partiile Clabucet Sosire si Partia Scoala. Potrivit Centrului de Informatii Turistice din statiune, tunurile de zapada functioneaza noaptea pentru a mentine stratul de zapada existent. Conditiile bune de schiat se mentin inclusiv in zilele de sambata si duminica. In schimb, in Poiana Brasov se schiaza in conditii bune doar in partea superioara a partiilor si la Cota 1.200 in Masivul Postavarul.

Drumul spre Lacul Sfanta Ana, inchis

Drumul Judetean 113, care duce spre statiunea Balvanyos si Lacul Sfanta Ana, va fi redeschis circulatiei in aceasta primavara, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Vajda Lajos. Drumul a fost distrus anul trecut din cauza alunecarilor de teren produse pe fondul inundatiilor iar carosabilul s-a surpat pe o portiune de 35 de metri. Soseaua a fost inchisa iar turistii au fost nevoiti sa faca un ocol de aproape 70 de kilometri prin municipiul Targu Secuiesc pentru a ajunge la Balvanyos si mai departe in judetul invecinat, Harghita.
Guvernul a alocat pentru refacerea acestui tronson aproape 13 miliarde de lei vechi, din care s-au consolidat cele doua maluri ale drumului iar in primavara acestui an, va fi redeschis circulatiei rutiere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă