18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Un nou credit de nevoi personale

Banca Romaneasca a lansat un nou credit de nevoi personale. Imprumutul poate fi obtinut fara garantii, iar perioada de acordare este de pana la 10 ani, avand ca limita de creditare suma de 10.000 euro – echivalent in lei – si o dobanda variabila de 10% pe an. Creditul poate fi obtinut si prin telefon. Destinatia nu trebuie justificata; se acorda persoanelor fizice cu varsta cuprinsa intre 20 si 70 de ani (varsta la care creditul este scadent), cu domiciliul si/sau rezidenta in Romania. Venitul minim net lunar poate fi de 100 de euro (echivalent in lei sau alte valute). Banca ia in considerare, pe langa salarii si pensii, toate tipurile de venit care pot fi justificate cu documente legale: chirii, dividende, venituri aferente contractelor de colaborare.
“Deoarece tendinta de crestere a exigentei clientului bancar este evidenta, am dorit sa oferim un produs competitiv, nou, flexibil, accesibil, care poate fi angajat de catre o masa largita de clienti cu diverse categorii de venituri. Am modificat modalitatea de comisionare a acestui produs, pentru a fi cat mai simpla, transparenta si fara a implica un efort financiar din partea clientului in faza de acordare a creditului”, a declarat Paul Isoiu, director general adjunct al Bancii Romanesti.

Rambursarea ratelor prin intermediul Postei Romane

Incepand din aceasta luna, clientii BRD Finance Credite Consum SRL isi pot achita ratele – atat la creditele obtinute, cat si la cardurile cobranded emise in parteneriat cu Carrefour, Practiker, Rombiz si Real – si prin intermediul a 500 de oficii postale informatizate apartinand Postei Romane. Pentru efectuarea platilor, clientii trebuie sa prezinte salariatului postal unul din urmatoarele documente, care contin obligatoriu un cod de bare: INFO CARD, scrisoarea de confirmare a creditului sau extrasul de cont. Dupa achitarea sumelor, clientii vor primi o chitanta stampilata si semnata de lucratorul postal.
Clientii care opteaza pentru efectuarea platilor prin intermediul retelei Postei Romane se pot prezenta la oricare dintre cele 500 de oficii postale, indiferent de localitatea de domiciliu, si pot achita orice suma.

CEC reduce dobanzile la credite

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) reduce dobanda cu pana la un punct procentual, in perioada 10 aprilie-31 mai, la o serie de credite de mare interes pentru persoanele fizice. Noile dobanzi sunt de 8,75 la suta la creditul imobiliar.
Creditul de refinantare imobiliar va avea o dobanda de 8,75 la suta, cel ipotecar de 9,08 la suta, iar creditul auto va avea o dobanda de 8,75 la suta. Creditul pentru nevoi personale IDEAL 100.000 va avea o dobanda de 11,75 la suta, iar creditul IDEAL 250.000 de 11,50 la suta.
CEC a inregistrat, in 2005, o triplare a volumului creditelor fata de anul 2004, iar in primul trimestru al acestui an soldul a crescut cu 15 la suta fata de 2005. CEC este o banca fondata in anul 1864 si are in prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de peste 5.800 milioane lei noi si o retea de 1.407 unitati in mediul urban si rural.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă