10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBancile italiene tintesc segmentul imigrantilor, inclusiv romani

Bancile italiene tintesc segmentul imigrantilor, inclusiv romani

Bancile italiene incep sa se concentreze tot mai puternic asupra dezvoltarii unor produse financiare destinate minoritatilor etnice, pentru a beneficia de pe urma cresterii ponderii imigrantilor in populatia Italiei.
Dupa ce foarte multi cetateni italieni si-au parasit tara inainte de anii ‘70, astazi numarul imigrantilor care se stabilesc in Italia creste rapid, acestia reprezentand in prezent aproximativ 7% din totalul populatiei.
A treia mare banca italiana, Capitalia, a lansat anul trecut un cont curent pentru strainii din Italia si pregateste, in prezent, un nou instrument destinat aceleiasi categorii de clienti in domeniul creditelor ipotecare, care va fi disponibil in cursul acestui an.
Potrivit statisticilor de anul trecut, in Italia muncesc aproximativ un milion de romani, din care doar 300.000 au contracte de munca pe perioada nedeterminata, iar 200.000 se afla in curs de reglementare a situatiei. Romanii formeaza a doua comunitate de imigranti din Italia, in functie de numarul membrilor, ei reprezentand 13 la suta din cifra totala a imigrantilor din Peninsula, aproape la egalitate cu albanezii, situati pe primul loc, cu 13,7 la suta, conform statisticilor italiene.
Strategia Capitalia nu este o premiera pentru romanii din Italia. Pentru aceia care detin contracte de munca pe perioade nedeterminate, Banca Italo-Romena are deja in portofoliu doua produse – contul si creditul "Fara Frontiere". Astfel, orice banca din Italia, membra a Grupului Veneto Banca, le pune la dispozitie un credit care poate fi accesat direct din Peninsula, chiar daca se doreste achizitionarea unui imobil in Romania. Valoarea imprumutului poate fi de minimum 10.000 de euro si de maximum 50.000 de euro, in functie de venitul solicitantului.
Tot pentru romanii care muncesc in Italia,  UniCredit Romania are in oferta un credit imobiliar si ipotecar, in doua variante – Standard si Plus. Pentru accesarea unei finantari, solicitantul trebuie sa faca dovada veniturilor obtinute in Italia, in baza unor contracte de munca, iar acestea trebuie sa fie de minimum 1.000 de euro pe luna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă