9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBaile Govora, cel mai bun loc pentru tratarea afectiunilor respiratorii

Baile Govora, cel mai bun loc pentru tratarea afectiunilor respiratorii

Baile Govora este o localitate situata in zona depresionara subcarpatica din nord-estul Olteniei, la o altitudine de 360-380 m, la o distanta de 21 km de Ramnicu Valcea. Atuul ei sunt apele iodurate bromurate, din acest punct de vedere situandu-se pe locul doi in Europa si, conform specialistilor, fiind cel mai bun loc pentru tratarea afectiunilor respiratorii si ORL. Statiunea are un climat continental moderat, cu veri racoroase si ierni blande, lipsite de curenti descendenti si vanturi.

Cure cunoscute si utilizate din 1866

Govora este o statiune deschisa in toate anotimpurile. Ea este renumita pentru varietatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor bogate in clor, sodiu, iod, brom, sulf, pentru cure externe si cele hipotonice bogate in magneziu, calciu, sulf, pentru cure interne, cunoscute si utilizate inca din 1866. Namolul mineral este extras din localitate, iar namolul sapropelic fosil este adus de la Ocnele Mari.
Statiunea este recomandata in tratamentul bolilor respiratorii cum ar fi: astmul bronsic, bronsite cronice, enfizem pulmonar, pneumopatii microbiene sau virale, rinite, sinuzite, faringite. Si bolile degenerative de genul: spondiloze, artroze, poliartroze sunt tratate cu succes aici. De asemenea, un remediu exista pentru bolile reumatice articulare ca: tendinite, periartrite scapulohumerale, in tratamentul disfunctiilor neurologice periferice si centrale de genul: pareze usoare, sechele dupa poliomielite, disfunctionalitati post-traumatice si boli asociate ca cele ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive, urinare. Complexele balneologice au facilitati pentru bai cu ape minerale iodate si sulfuroase, aplicatii cu namol cald, pneumoterapii, electroterapii, kinetoterapii, tratamente cu produse apicole.

Un sfert din capacitate, ocupata

Cu toate ca ne aflam in plin sezon, pe strazile si aleile parcului din Govora este pustiu. Statiunea poate primi peste 1.400 turisti pe serie pe tot timpul anului, dar an de an tot mai putini vizitatori ii “trec pragul”. Poate de vina sunt si vilele si hotelurile, care nu au mai fost modernizate sau renovate cam de mult timp. Impunatorul hotel Palace, monument arhitectonic, sta sa cada, cu tot cu cei cativa turisti, veniti prin Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Chiar si initiativa privata si-a temperat investitiile, vazand ca nici clientii nu se prea inghesuie. Unicul loc din statiune care nu pare parasit este strandul Salus, unde se aflau pana intr-o suta de turisti. Dupa spusele administratorului, in weekend, numarul acestora s-a ridicat la circa 800, si a fost un eveniment. Singurele noutati sunt Hotelul Belvedere si Vila Govoreana, ambele apartinand SC Baile Govora SA, care au fost modernizate si aduse la standarde de trei si patru stele. Aceasta clasificare le-a facut inaccesibile pentru majoritatea turistilor, in schimb este o “mana cereasca” pentru turismul de business, majoritatea anului ele fiind ocupate 100% cu traininguri, team buildinguri si conferinte, unde pe langa timpul alocat intalnirilor si specializarilor, participantii pot beneficia si de bazele de tratament ultramodern aflate atat la Belvedere, cat si la Vila Govoreana.

Tarife

Tarifele de cazare din statiunea Baile Govora sunt variate. Daca doriti sa va cazati la particulari, pretul variaza, dupa o scurta tocmeala si in functie de dotari, intre 200.000 si 350.000 lei/noapte/persoana. La hoteluri, in functie de categorie, tarifele variaza intre 1.100.000 lei/camera/noapte, la doua stele, 1.300.000 lei/camera/noapte, la trei stele si 1.700.000 lei/camera/noapte, la patru stele.
Pentru trei proceduri si doua consultatii, tariful este de 240.000 lei/zi/persoana. Din spusele medicilor balneologi, pentru a avea efect cura trebuie sa fie de minim sapte zile.
La strand, intrarea pentru un adult este de 40.000 lei, iar pentru un copil este de 25.000 lei. Aici se pot inchiria si casute. Cele de tip A, ceva mai mari, costa 360.000 lei/zi, iar cele de tip B, 280.000 lei/zi, toaleta si dusurile sunt separate, iar masa se poate servi la barul strandului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă