Elisabeth Millard

Elisabeth Millard: Investitorii americani se întreabă dacă banii lor sunt în siguranță în România

Cea mai mare provocare pentru relațiile bilaterale SUA - România, în următorii ani, este creșterea investițiilor americane în România, a declarat luni, la București, Elisabeth Millard, prim-adjunct al asistentului secretarului de stat al SUA pentru Europa.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2018 - 00:46

Elisabeth Millard, al treilea om în ierarhia SUA în domeniul relațiilor cu Europa, consideră că oamenii de afaceri americani ar putea și ar trebui să fie mai activi în România, dar a recunoscut că ei au încă temeri legate de "predictibilitatea" și de "transparența" politicii economice a guvernului de la București.

"Este România o țară în care banii mei sunt în siguranță?", se întreabă potențialii investitori americani, a explicat Elisabeth Millard.

Cu toate acestea, ea a confirmat că performanțele economiei românești sunt cunoscute în SUA: "Aveți o creștere economică foarte bună. Putem întări cooperarea noastră economică".

Elisabeth Millard a explicat că principala structură preocupată de creșterea investițiilor americane în România este AmCham (Camera de Comerț americană din România) și că unul dintre obiectivele acesteia este de a face mai cunoscute oportunitățile din România în rândurile oamenilor de afaceri americani.

Elisabeth Millard este prim-adjunct al lui Wess Mitchell - asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia.

Vizita lui Elisabeth Millard în România și declarațiile făcute cu acest prilej intervin după ce ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, explicase că firmele şi investitorii "îşi doresc stabilitate, previzibilitate, transparenţă, guverne care desfăşoară consultări autentice cu părţile implicate, precum mediul de afaceri, înainte de a schimba politici".

Alte probleme remarcate de ambasadorul Klemm în România au fost infrastructura slabă și lipsa forței de muncă înalt calificate. 

Comentarii