21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieElisabeth Millard: Investitorii americani se întreabă dacă banii lor sunt în siguranță...

Elisabeth Millard: Investitorii americani se întreabă dacă banii lor sunt în siguranță în România

Elisabeth Millard, al treilea om în ierarhia SUA în domeniul relațiilor cu Europa, consideră că oamenii de afaceri americani ar putea și ar trebui să fie mai activi în România, dar a recunoscut că ei au încă temeri legate de “predictibilitatea” și de “transparența” politicii economice a guvernului de la București.

“Este România o țară în care banii mei sunt în siguranță?”, se întreabă potențialii investitori americani, a explicat Elisabeth Millard.

Cu toate acestea, ea a confirmat că performanțele economiei românești sunt cunoscute în SUA: “Aveți o creștere economică foarte bună. Putem întări cooperarea noastră economică”.

Elisabeth Millard a explicat că principala structură preocupată de creșterea investițiilor americane în România este AmCham (Camera de Comerț americană din România) și că unul dintre obiectivele acesteia este de a face mai cunoscute oportunitățile din România în rândurile oamenilor de afaceri americani.

Elisabeth Millard este prim-adjunct al lui Wess Mitchell – asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia.

Vizita lui Elisabeth Millard în România și declarațiile făcute cu acest prilej intervin după ce ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, explicase că firmele şi investitorii “îşi doresc stabilitate, previzibilitate, transparenţă, guverne care desfăşoară consultări autentice cu părţile implicate, precum mediul de afaceri, înainte de a schimba politici”.

Alte probleme remarcate de ambasadorul Klemm în România au fost infrastructura slabă și lipsa forței de muncă înalt calificate. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă