Elcen somează Termoenergetica să plătească factura pe luna decembrie

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunţat că ELCEN a emis o somaţie în cursul zilei de joi către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

30.01.2020 - 17:52

Societatea este în subordinea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. Somaţia - pentru plata, în termen de 15 zile, a sumei de 169,738 milioane de lei, care reprezintă contravaloarea energiei termice livrate de Elcen, către Termoenergetica, în luna decembrie a anului trecut.

În cazul în care Compania Municipală Termoenergetica nu va da curs somaţiei de plată, Elcen va proceda în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Civilă, pentru a solicita plata integrală a sumei datorate.

“Trebuie să recunosc că sunt profund dezamăgit de comportamentul Termoenergetica. Atunci când s-a semnat contractul dintre Elcen şi Termoenergetica, anul trecut, înainte să înceapă iarna, am crezut că Termoenergetica nu va repeta practicile falimentare ale Radet-ului, adică să beneficieze de energie termică fără să plătească facturile pe care s-au angajat să le plătească. Elcen şi-a îndeplinit angajamentul şi a livrat energie termică în luna decembrie, iar bucureştenii nu au au avut de suferit din cauza Elcen, ci doar din cauza reţelei de distribuţie de căldură, administrate de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, care a tot avut avarii, defecţiuni şi tot felul de probleme. Acum, pe bună dreptate, Elcen, cere plata pentru căldura furnizată, somând Termoenergetica să plătească factura în termen de 15 zile”, a declarat ministrul.

Popescu a avertizat că, dacă Termoenergetica ignoră această somaţie, va fi cesionată creanţa la ANAF.

Luni, Elcen a anunţat că riscă să rămână fără bani pentru agentul termic şi salariile angajaţilor şi acuză totodată Primăria Municipiului Bucureşti şi Termoenergetica că nu îşi asumă responsabilitatea pentru asigurarea continuităţii prestării serviciului public de furnizare a apei calde şi căldurii către locuitorii bucureşteni, întrucât nu îşi onorează obligaţiile de plată.

Comentarii