9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomisire: Cum să pui, rapid, bani la saltea

Economisire: Cum să pui, rapid, bani la saltea

Există nenumărate variante prin care să faci și să economisești bani. Important este să-ți pui mintea la contribuție și să perseverezi. Dacă ești interesat mai mult de economisirea banilor decât de cheltuirea lor, avem pentru tine câteva sugestii care te vor ajuta să acumulezi rezerve financiare.

Prima sugestie de economisire: folosește mai puțină căldură

Temperatura din casa ta nu trebuie să fie, pe timp de iarnă, de 24 sau 25 de grade, ci mult mai scăzută. Prin urmare, poți să economisești, rapid și simplu, dacă programezi termostatul din locuință să arate 21 sau 20 de grade Celsius, nu 24 ori 25. Specialiștii în domeniul construcțiilor apreciază că temperatura optimă dintr-o locuință variază între 19 și 22 de grade Celsius, în funcție de persoană și de încăpere. O temperatură mai mică, dar confortabilă pe timp de iarnă în casa ta, înseamnă facturi mai mici la întreținere. Și, automat, mai mulți bani pentru economii.

A doua sugestie de economisire: nu da banii pe branduri

O greșeală pe care o fac foarte mulți oameni este că aleg să dea o avere pe obiecte produse de anumite firme, deoarece persoanele respective sunt interesate de brand și nu neapărat de calitatea sau de utilitatea bunurilor utilizate. Ar fi minunat dacă nu ai face și tu aceeași greșeală! În cazul în care nu știai, poți să îți cumperi haine sau obiecte de mobilier de calitate, fără să îți golești portofelul. De asemenea, dacă vrei să economisești în timp ce faci anumite cumpărături, alege să iei, când se poate, obiecte la mâna a doua. Dacă ai nevoie de un cărucior pentru copilul tău ori de un corp de mobilă pentru una dintre încăperile casei tale, este vreo problemă să cumperi ceva second-hand?

A treia sugestie de economisire: analizează-ți cheltuielile

Nu vei putea să economisești, dacă nu îți monitorizezi atent cheltuielile lunare pe care le faci. Include în analiza ta cheltuielile fixe, cum ar fi întreținerea sau plata abonamentului la telefonul mobil, dar și cheltuielile variabile, precum cele cu ieșitul în oraș. Doar dacă ai o imagine clară asupra tuturor cheltuielilor tale lunare o să-ți dai seama unde ai posibilitatea să faci ajustări, în așa fel încât să reușești să economisești.

A patra sugestie de economisire: mergi la un amanet

Chiar dacă poate părea ciudat, să mergi într-o locație în care funcționează un amanet și o casă de schimb valutar în București s-ar putea să fie exact ceea ce ai nevoie ca să obții, extrem de rapid, niște bani. Pe care, bineînțeles, să-i economisești. O astfel de soluție este foarte bună, mai ales dacă ai în casă bijuterii, electronice, electrocasnice sau valută care nu-ți folosesc la nivel. O altă variantă prin care să obții bani pentru bijuteriile, electronicele sau electrocasnicele tale este să le pui la vânzare pe un website cu anunțuri gratuite. Totuși, o astfel de variantă nu-ți garantează că vei vinde obiectele sau, dacă le vei vinde, că vei obține mai mulți bani decât ai primi în urma amanetării bunurilor tale.

A cincea sugestie de economisire: mergi mai mult cu transportul în comun sau cu bicicleta

Știi cum scoți foarte ușor bani din buzunar? Printre altele, alegând să te deplasezi cu mașina personală, în fiecare zi. Decât să dai sute de lei lunar pe carburant, mai bine alegi niște soluții mult mai ieftine, cum ar fi transportul în comun sau mersul cu bicicleta ori cu trotineta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă