1.4 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeEconomieAutoVW a reluat producția în toate fabricile afectate de o problemă IT

VW a reluat producția în toate fabricile afectate de o problemă IT

Producția a revenit la normal în toate mărcile și regiunile grupului Volkswagen, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, după ce o întrerupere IT la începutul acestei săptămâni a făcut ca majoritatea fabricilor sale germane să oprească producția.

„Sistemele individuale pot fi încă afectate într-o fază de tranziție”, a spus purtătorul de cuvânt.

Rețeaua globală de producție a VW a fost repusă în funcțiune, după ce incidentul, despre care VW a spus că a început miercuri devreme, a afectat întregul grup, care include marca Porsche și Audi, evidențiind vulnerabilitatea infrastructurii de rețea a producătorului auto.

Compania a spus că este puțin probabil ca un atac extern să fi fost cauza întreruperii. La acel moment, VW a declarat că o „defecțiune IT a componentelor rețelei” nespecificată a lovit sediul global din Wolfsburg, Germania, oprind producția în complexul de producție din Wolfsburg.

Întreruperea a afectat și fabricile germane de vehicule din Emden, Osnabrueck, Hanovra, Dresda și Zwickau și fabricile de componente din Brunswick, Kassel, Chemnitz și Salzgitter. Un purtător de cuvânt al Audi a declarat miercuri că producția sa a fost afectată.

În august, Toyota a fost forțată să oprească producția la 14 fabrici japoneze, după ce un sistem informatic de procesare a comenzilor pentru piese de vehicul s-a defectat.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă