6.3 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalVIDEO De la Pepsi la Uniqlo, unele firme nu părăsesc piața din...

VIDEO De la Pepsi la Uniqlo, unele firme nu părăsesc piața din Rusia

Firme precum Pepsi, McDonald’s și Uniqlo refuză să se alăture exodului firmelor occidentale din Rusia, riscând o reacție din partea investitorilor și politicienilor.

Nu toate companiile occidentale se alătură exodului corporativ din Rusia. Magazinele de acolo conduse de Uniqlo din Japonia vor rămâne deschise. Șeful companiei, Tadashi Yanai, spune că îmbrăcămintea este o necesitate de bază.

Pepsi și Uniqlo rămân pe piața din Rusia

Dar decizia face ca firma să facă parte dintr-o mică bandă de mărci mari care rămân pe loc înfruntă o posibilă reacție din partea investitorilor și politicienilor. McDonald’s și PepsiCo spun că vor continua să opereze în Rusia.

Acest lucru a determinat fondul de pensii de stat din New York – un investitor major în ambele – să îndemne o regândire. TotalEnergies din Franța este un altul care înoată împotriva curentului. A încetat să ofere capital pentru proiecte noi, dar nu se retrage cu totul.

Acest lucru contrastează cu giganții petrolieri rivali precum BP și ExxonMobil, care au anunțat retragerea. Între timp, gigantul de produse lactate Danone a suspendat investițiile în Rusia, dar a spus că va continua să vândă alimente pentru copii și alte produse.

Companiile care rămân în preajmă sunt probabil să se confrunte cu o presiune crescândă pentru a se regândi. Duminică (6 martie), un șir nou de firme occidentale au luat decizia opusă. Netflix, American Express și giganții contabili precum KPMG sunt printre ultimii care se îndreaptă spre ieșire.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă