23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalRyanair anunță că nu va mai vinde bilete ieftine

Ryanair anunță că nu va mai vinde bilete ieftine

Șeful companiei aeriene irlandeze Ryanair, Michael O’Leary, a declarat, într-un interviu pentru Financial Times, că prețul biletelor vor fi scumpite în perioada următoare.

Șeful companiaie a subliniat că principalul motiv pentru creșterea prețurilor biletelor este o combinație între prețurile petrolului „mai ridicate din punct de vedere structural” și taxele de mediu mai mari.

„Mi se pare absurd că de fiecare dată când zbor la Aeroportul Stansted din Londra, o călătorie cu trenul către centrul Londrei este mai scumpă decât un bilet de avion”, a spus O’Leary.

Potrivit acestuia, prețurile biletelor de avion low-cost vor fi majorate de la nivelul mediu actual, de 40 de euro, la 50-60 de euro. Ryanair va crește treptat costul zborurilor, iar acest proces va dura până la cinci ani.

Și alte companii aeriene ar putea creşte considerabil preţurile la bilete de avion în acest an, după un salt de 10% făcut deja din cauza preţurilor petrolului, se arată într-o analiză a casei de brokeraj XTB.

Se observă un dezechilibru între ritmurile de revenire a călătoriilor aeriene și de consum de combustibil în funcţie de regiune. Europa prezintă o cerere puternică pentru combustibil pentru avioane, pe măsură ce un număr tot mai ridicat de persoane se pregătesc de vacanţă în această vară.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de transparenţă totală pentru a gestiona situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie, lucrându-se cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă