4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalRăzboiul stelelor / O navă spațială a NASA a lovit un prim...

Războiul stelelor / O navă spațială a NASA a lovit un prim asteroid, în timpul unui test de apărare planetară

Nava spațială DART a NASA a lovit un asteroid, în primul test de apărare planetară, dezvăluie Reuters.

Nava spațială DART a NASA s-a izbit cu succes luni de un asteroid care se deplasa cu o viteză hipersonică. Misiunea sa s-a desfășurat în cadrul primului test din lume al unui sistem de apărare planetară, conceput pentru a preveni o potențială coliziune a vreunui meteorit apocaliptic cu Pământul.

La zece luni după lansarea navei DART, experimentul care a avut loc într-un webcast al NASA, de perturbare a direcției de deplasare a unui corp ceresc, a reușit și practic, nu doar teoretic, mai susțin reporterii agenției de presă.

NASA a lovit un prim asteroid

La o distanță de 11 milioane de km de pământ, asteroidului Dimorphos, de dimensiunea unui stadion de fotbal, i s-a schimbat, cum s-ar spune popular, mersul. Ecenimentul a avut loc la ora 23:14 GMT, ora 1:14, ora României.

citește și: Georgia creștină dă de pământ hanatul eurocrat

Misiunea spațială a costat 330 de milioane de dolari. A început cu aproximativ șapte ani în urmă. Proiectul de dezvoltare a urmărit să afle dacă o navă spațială este capabilă să schimbe traiectoria unui asteroid, printr-o forță cinetică, deturnând-o de la cursul inițial, doar pentru a ține Pământul departe de pericol, mai scrie Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Naționala Portugaliei „a zdrobit” Elveția cu 6-1 și s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale

Naționala de fotbal a Portugaliei s-a calificat marți seara în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, învingând Elveția în optimi cu scorul...

Daniel Băluță face plângere penală șoferului care a făcut accident în Pasajul Unirea

Ghinionul conducătorului bolidului, care a încercat să treacă de pe o bandă pe alta, fiind grăbit, se va trezi cu un dosar penal, făcut...

PIB-ul țării a crescut. Ce spun datele INS

Produsul Intern Brut a înregistrat faţă de acelaşi trimestru din anul 2021 o creştere cu 4,0% pe seria brută şi de 4,7% pe seria...
Ultima oră
Pe aceeași temă