11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalPortul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului României a făcut acest anunț în ultima zi a vizitei pe care a efectuat-o în țări arabe din zona Golfului Persic.

“Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est! Dezvoltarea capacității acestuia este absolut necesară pentru întărirea rolului cheie de platformă logistică, în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei. De aceea, ne dorim să continuăm actualele parteneriate pe care le avem cu companiile emirateze, prin care Portul Constanța deja își consolidează capacitatea strategică și logistică”, a precizat premierul Ciolacu într-o postare pe facebook.

În Emiratele Arabe Unite, premierul României s-a întâlnit cu președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi, șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Înainte să ajungă în Emiratele Arabe, premierul Ciolacu a făcut o vizită în statul Qatar. În Qatar, premierul Ciolacu s-a întâlnit cu șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, prim-ministrul statului Qatar și ministru al Afacerilor Externe.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă