16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Milionarii germani își mută averile în Elveția înaintea alegerilor de dumincă

Elveția este țara cu cele mai multe active offshore

Reprezentanții de stânga se așteaptă la o victorie în alegerile de dumincă, iar milionarii germani se tem pentru averile lor. Prin urmare, aceștia își mută banii în băncile elvețiene. Dacă la alegerile de duminică social democraţii, partidul de extremă stânga Die Linke sau ecologiştii vor veni la putere, atunci va fi introdusă o taxă de avere, iar legislația va fi înăsprită.

„Pentru cei super-bogaţi, acesta este un subiect fierbinte. Familiile antreprenoriale sunt îngrijorate”, spune un avocat german specializat în taxe şi care are operaţiuni extinse în Elveţia.

Transferurile către băncile elvețiene arată că mulţi oameni bogaţi văd în continuare Elveţia drept un loc atractiv pentru a-şi depozita averea. Totul în ciuda eforturilor autorităţilor din ţara cantoanelor să îşi schimbe imaginea de paradis fiscal pentru miliardari.

Elveția este cea mai „ofertantă” țară din lume când vine vorba de astfel de tranzacții. Nicio altă ţară din lume nu are atât de multe active offshore, iar anul 2020 a înregistrat și mai multe intrări. Stabilitatea politică a Elveției a atras și mai mult clienții, în contextul tensiunilor geopolitice și a îngrijorărilor referitoare la criza pandemiei.

 Datele publicate de Banca Reglementelor Internaţionale arată că depozitele constituite de gospodăriile şi companiile germane la băncile din Elveţia au crescut cu aproape cinci miliarde de dolari, până la 37,5 miliarde de dolari, în primul trimestru din 2021

„Mulţi oameni bogaţi, în special antreprenori, se tem că va exista o alunecare spre stânga în Germania, indiferent care va fi rezultatul alegerilor”, spune Florian Dürselen, director pentru Europa la firma de gestionare a averii LGT Switzerland.

Ultima oră
Pe aceeași temă