18.5 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeEconomieEconomie internaționalMiliardarii americani, țintiți de Biden. Ar putea plăti impozite uriașe

Miliardarii americani, țintiți de Biden. Ar putea plăti impozite uriașe

Administraţia Joe Biden va propune creşterea impozitelor pentru cei mai bogaţi americani în proiectul său de buget pe 2023 pe care ar urma să-l prezinte luni.

Această propunere, intitulată „Impozitul pe venitul minim al miliardarilor”, i-ar viza pe cei aproximativ 700 de americani cei mai bogaţi prin stabilirea unei cote minime de impozitare de 20% pentru veniturile de peste 100 de milioane de dolari pe an.

„Impozitul minim pe venitul miliardarilor va asigura că cei mai bogaţi americani plătesc cel puţin 20% impozite pe toate veniturile lor”, se arată în textul Casei Albe, transmite Agerpres.

„Cu acest impozit minim, americanii cei mai bogaţi nu vor mai fi supuşi unei cote de impozitare mai mici decât profesorii sau pompierii”, a adăugat Casa Albă.  

Această nouă măsură, care trebuie aprobată de Congres pentru a fi aplicată, ar putea aduce până la 360 de miliarde de dolari noi venituri pe parcursul a zece ani.  

De exemplu, Elon Musk, liderul Tesla şi cel mai bogat om din lume, ar trebui să plătească 50 de miliarde de dolari taxe suplimentare, iar fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cu aproximativ 35 de miliarde de dolari în plus, potrivit calculelor unui economist de la Universitatea Berkeley, în California, Gabriel Zucman, citat de jurnal. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
00:01:09

VIDEO: “Serbia speranței’. Zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a protesta

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto și liderul secesionist al sârbilor bosniaci, Milorad Dodik, s-au numărat printre vorbitorii de la mitingul "Serbia speranței" de...

NATO îndeamnă Kosovo să reducă tensiunile izbucnite vineri cu Serbia

NATO a cerut sâmbătă Kosovo să reducă tensiunile cu Serbia, la o zi după ce reprezentanți ai guvernului au intrat în clădirile municipale pentru...
00:01:33

Membri din sindicate se adună în sprijinul scriitorilor de la Hollywood aflați în grevă

Sute de membri din sindicate s-au adunat în centrul orașului Los Angeles vineri (26 mai), într-o demonstrație pentru sprijinul scriitorilor greviști de la Hollywood,...
Ultima oră
Pe aceeași temă