23.9 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăEconomieAutoLuptă germano-germană asupra rolului economiei chineze. Berlinul vrea să-și reducă expunerea, Mercedes...

Luptă germano-germană asupra rolului economiei chineze. Berlinul vrea să-și reducă expunerea, Mercedes pune China în centrul strategiei sale

Mercedes-Benz va transformă China, cea mai mare piață auto din lume, în centrul următoarei sale campanii de vehicule electrice (EV), începând din 2025, a declarat CEO-ul său, Ola Kaellenius, pentru revista germană Automobilwoche.

„Pentru a face acest lucru, trebuie să stăpânim propulsia electrică la fel de perfect ca digitalizarea. La asta se așteaptă clienții noștri”, a spus Ola Kaellenius.

Din 2025, toate noile platforme de vehicule ale Mercedes-Benz vor produce vehicule electrice doar conform unei strategii pe care producătorul german de automobile de lux a prezentat-o ​​în 2021.

Un director senior a declarat pentru Automobilwoche că modelele pe care compania intenționează să le lanseze în China pe baza viitoarei platforme MB.EA sunt în curs de revizuire pentru a se asigura că răspund mai bine nevoilor clienților locali, evidențiind spațiul și conținutul digital.

China rămâne cea mai relevantă piață pentru producătorii auto din Germania, dar mărcile locale dețin controlul cu o cotă de 81% din piața chineză de vehicule electrice în 2022, a descoperit Counterpoint Research.

China deține, de asemenea, un rol semnificativ în Mercedes-Benz, ai cărui doi principali acționari sunt Beijing Automotive Group Co Ltd și președintele Geely, Li Shufu.

În același timp, însă, Berlinul încearcă să-și reducă expunerea față de economia Chinei, ca parte a eforturilor de a limita riscurile la care e expusă economia germană, care s-au intensificat după ce invazia Rusiei a Ucrainei a expus dependența Germaniei la un singur furnizor dominant de gaze.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de...

Un fost șef al SIE intră în cursa pentru Palatul Cotroceni

Generalul Silviu Predoiu, președinte al Partidului Liga Acțiunii Naționale, intră în cursa pentru Palatul Cotroceni. El pledează pentru meritocrație și recuperarea interesului național, potrivit...

Dreapta Unită îi cere demisia președintelui AEP, Toni Greblă

Alianţa Dreapta Unită(ADU) îi cere preşedintelui AEP, Toni Greblă, să-şi dea demisia, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţii de votare, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă