2.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalIsraelul se prezintă într-o țară arabă, pentru prima dată în istorie

Israelul se prezintă într-o țară arabă, pentru prima dată în istorie

Israelul se prezintă într-o țară arabă, pentru prima dată în istorie. Este vorba de participarea Israelului la evenimentul denumit Dubai Expo 2020.

La Dubai Expo, statul Israel are un pavilion național. Se estimează că acest pavilion va primi peste 15 milioane de vizitatori.

Pavilionul israelian a fost gândit sub deviza Conectăm gânduri – Creăm viitorul”. Sigla este scrisă în limbile ebraică și arabă. Ea și prezintă un design inspirat de dunele din deșert comune atât Israelului, cât și statelor din Golf. Pavilionul Israelului nu are părți laterale sau bariere, ceea ce sugerează deschidere și ospitalitate.

Israelul se prezintă într-o țară arabă

Tema secundară susținută de pavilionul Israelului este numită „Oportunitate, Mobilitate și Durabilitate”. În acest cadru, Israelul prezintă domenii cum ar fi agricultura, securitatea cibernetică, echipamentele medicale și tehnologia apei.

„Am visat ani de zile despre acest moment istoric și aș dori să mulțumesc guvernului Israelului și guvernului Emiratelor Arabe Unite pentru că acest vis s-a împlinit. Există multe lucruri care ne despart, dar provocările comune cu care ne confruntăm și speranța unui viitor mai bun sunt lucrurile care ne unesc. Împreună putem face viitorul nostru și viitorul copiilor noștri mai bun și mai prosper. Și așa vom face!”, a declarat Elazar Cohen, comisarul general al pavilionului Israelului.

„Pacea ne permite să creăm o nouă realitate în Orientul Mijlociu care să aducă prosperitate, securitate și stabilitate tuturor”, a declarat Yoel Razvozov, ministrul israelian al Turismului.

Dubai Expo 2020 se desfășoară în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022. România are și ea un pavilion național care poartă deviza „Reinventează natura”.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Oleg Navalnîi, fratele lui Alexei Navalnîi, dat în urmărire generală. Ce planuri au rușii cu el

Oleg Navalnîi, fratele disidentului Alexei Navalnîi, a fost dat în urmărire generală în Rusia. El a fost plasat pe lista „neagră” după ce a fost...

Avertizări ANM de vânt, burniță și polei

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt, burniţă şi polei valabile în orele...
00:01:17

Proteste de ziua Ziua Națională a Australiei

Mii de persoane s-au adunat miercuri la proteste chiar de Ziua Națională a Australiei. Manifestațiile au avut loc odată cu ceremoniile de sărbătoare. Ziua de...
Ultima oră
Pe aceeași temă