3.2 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalBelarus va primi 1 miliard de dolari de la FMI, în ciuda...

Belarus va primi 1 miliard de dolari de la FMI, în ciuda criticilor din partea opozanților

Belarus va primi un miliard de dolari de la FMI pentru a combate pandemia

Țara condusă de Alexandr Lukașenko va primi un miliard de dolari de la Fondul Monetar Internațional pentru combaterea pandemiei de coronavirus și restabilirea economiei. Decizia oficialilor i-a înfuriat pe opozanții președintelui din Belarus, susținând că șeful statului se va folosi de acești bani pentru represiuni.

Fondul Monetar Internațional a comunicat că va distribui 650 de miliarde de dolari către statele membre, ca parte a așa-numitelor drepturi speciale DST.

”La fel ca alte țări membre ale FMI, Belarus va primi o alocare DST proporțional cu cota sa”, a transmis un purtător de cuvânt al FMI, care a adăugat că, având în vedere evenimentele din această țară, va monitoriza situația îndeaproape.

De asemenea, FMI a anunțat luni că dacă banii vor fi folosiți cu înțelepciune și într-un mod eficient, criza fără precedent va putea fi combătută într-un final.

Opozanții lui Lukașenko au criticat decizia FMI, în contextul în care relațiile dintre Belarus și Uniunea Europeană sunt tensionate. Europa acuză de încălcarea drepturilor omului, dar și că Belarus a trimis imigranți în mod intenționat în țări vecine precum Lituania, Letonia și Polonia în scopuri politice. Potrivit specialiștilor, acțiunile lui Lukașenko reprezintă o răzbunare asupra blocului comunitar, în urma sancțiunilor primite pe fondul acuzațiilor de diverse abuzuri în urma alegerilor prezidențiale din august 2020.

Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziției din Belarus, a scris pe Twitter că: „regimul din Belarus va folosi miliardul de dolari de la FMI pentru represiuni, nu pentru susținerea poporului”.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

PNL în colaps financiar: Audit comandat pentru cheltuielile „scăpate de sub control”

Președintele executiv al partidului, Ilie Bolojan, a anunțat în ședința conducerii că acest audit este necesar pentru a clarifica situația financiară și a gestiona...

Ungaria mediază între Rusia și Ucraina pentru a proteja transporturile energetice

Conducta, care trece prin Ucraina, este una dintre ultimele rute principale de gaze rusești către Europa Ungaria este în discuții cu Rusia și Ucraina pentru...

Nouă români evacuați din Mayotte cu ajutorul forțelor franceze

MAE precizează că situația românilor s-a aflat în atenția Consulatului General al României la Paris, încă din momentul producerii ciclonului Ministerul Afacerilor Externe a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă