7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăEconomieEconomie internăPSD: Cele mai mari creşteri se vor înregistra la pensionarii cu veniturile...

PSD: Cele mai mari creşteri se vor înregistra la pensionarii cu veniturile cele mai mici

artidul Social Democrat susţine că adoptarea unei creşteri diferenţiate a veniturilor pensionarilor va aduce, în 2023, cu până la 45% mai mulţi bani „în buzunarele celor care fac parte din categoriile cele mai vulnerabile”.

„Reuşita PSD de a convinge Coaliţia de guvernare să adopte o creştere diferenţiată a veniturilor pensionarilor va aduce, în 2023, cu până la 45% mai mulţi bani în buzunarele celor care fac parte din categoriile cele mai vulnerabile. Se confirmă astfel că decizia PSD de a intra la guvernare produce rezultate pozitive pentru cetăţenii cei mai afectaţi de creşterea preţurilor. Dincolo de cifrele dezbătute în Coaliţie, este cert că această dezbatere privind majorarea diferenţiată a veniturilor pensionarilor, în baza principiului solidarităţii, nu ar fi avut loc dacă PSD nu ar fi fost la guvernare. Cele mai mari creşteri se vor înregistra la pensionarii cu veniturile cele mai mici”, se arată într-un comunicat de presă remis de PSD.

Potrivit sursei citate, pentru 2,3 milioane de pensionari, a căror pensie este între 1.000 şi 1.500 de lei, beneficiile totale vor determina o creştere a veniturilor anuale între 34% şi 45%.

„Aceste creşteri sunt compuse din: majorarea punctului de pensie cu 12,5%, un ajutor anual de 1.000 de lei, un sprijin anual pentru energie de 1.400 de lei şi voucherele pentru alimente de 250 de lei la fiecare două luni. Pensionarilor a căror pensie este cuprinsă între 1.501 şi 2.000 de lei (950.000 de persoane), vor beneficia de creşteri ale veniturilor anuale între 22% şi 25%, constând în majorarea punctului de pensie cu 12,5%, un ajutor anual de 800 de lei şi un sprijin anual pentru energie de 1.400 de lei. Pentru cei un milion de pensionari cu pensia între 2.001 lei şi 3.000 de lei, creşterea veniturilor totale din 2023 va fi cuprinsă între 14% şi 15%, aceasta fiind compusă din majorarea punctului de pensie cu 12,5% şi un ajutor anual de 600 de lei”, mai spun social-democraţii.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Sebastian Burduja: „Suntem condamnaţi să ne transformăm digital societatea”

Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a declarat că „suntem condamnaţi să ne transformăm digital societatea”, iar subiectul inteligenţei artificiale este unul de...
00:00:22

Un incendiu asupra unui feribot interinsular din Filipine a ucis cel puțin 28 de persoane

Cel puțin 28 de persoane au murit, inclusiv un bebeluș de 6 luni, după ce un incendiu a izbucnit pe un feribot interinsular de...

Profesorii protestează, Guvernul scapă de legi

Angajații din sistemul de învățământ preuniversitar au făcut gălăgie în fața Palatului Victoria, dar guvernanții nu au urechi să-i audă. În școala românească e sărăcie...
Ultima oră
Pe aceeași temă