0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăEconomieEconomie internăPremierul Ciucă ordonă rectificare bugetară. Ce ministere obțin bani

Premierul Ciucă ordonă rectificare bugetară. Ce ministere obțin bani

Premierul Ciucă ordonă rectificare bugetară, care va intra în vigoare imediat după instalarea noului Guvern.

Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de ordonanță care va reglementa cea de-a doua rectificare bugetară a anului 2021, care va fi și ultima pe acest an. La rectificare, cei mai mulți bani îi primește chiar Ministerul Finanțelor. Suma alocată Ministerului Finanțelor, la capitolul Acțiuni Generale, este de 3,4 miliarde de lei.

Vor mai primi bani Ministerul Sănătății (2,4 miliarde lei), Ministerul Muncii și Protecției Sociale (2,1 miliarde lei), Ministerul Justiției (823 milioane lei), Ministerul Public (346 milioane lei), Ministerul Finanțelor (164 milioane lei), Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (129,3 milioane lei) precum și Ministerul de Interne (44,9 milioane lei).

La polul opus, cel mai defavorizat este Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Creditele bugetare acordate acestei instituții scad cu 2,3 miliarde de lei.

Premierul Ciucă ordonă rectificare bugetară

Pe ansamblul instituțiilor, deficitul bugetului general consolidat crește cu 1104,9 milioane de lei. Veniturile cresc cu 4324,2 milioane de lei dar cheltuielile se majorează cu 5429,1 milioane de lei.

Ministrul interimar de Finanțe, Dan Vîlceanu, care în viitorul Executiv este ministru al Fondurilor Europene, a susținut însă că nu există nicio gaură în buget.

Rectificarea de buget va deveni posibilă după ce Guvernul Ciucă este aprobat de Parlament. Imediat după aceea, Executivul va emite ordonanța privind rectificarea. Ședința de Guvern în care se va aproba ordonanța este programată vineri, 26 noiembrie 2021.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Bilanț COVID, 4 decembrie: Numărul infectărilor și cel al deceselor au scăzut

Bilanț COVID, 4 decembrie: 1.490 de cazuri noi de infectare cu Sars COV 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au...

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă