29.6 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăEconomieEconomie internăPremierul Ciucă ordonă rectificare bugetară. Ce ministere obțin bani

Premierul Ciucă ordonă rectificare bugetară. Ce ministere obțin bani

Premierul Ciucă ordonă rectificare bugetară, care va intra în vigoare imediat după instalarea noului Guvern.

Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de ordonanță care va reglementa cea de-a doua rectificare bugetară a anului 2021, care va fi și ultima pe acest an. La rectificare, cei mai mulți bani îi primește chiar Ministerul Finanțelor. Suma alocată Ministerului Finanțelor, la capitolul Acțiuni Generale, este de 3,4 miliarde de lei.

Vor mai primi bani Ministerul Sănătății (2,4 miliarde lei), Ministerul Muncii și Protecției Sociale (2,1 miliarde lei), Ministerul Justiției (823 milioane lei), Ministerul Public (346 milioane lei), Ministerul Finanțelor (164 milioane lei), Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (129,3 milioane lei) precum și Ministerul de Interne (44,9 milioane lei).

La polul opus, cel mai defavorizat este Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Creditele bugetare acordate acestei instituții scad cu 2,3 miliarde de lei.

Premierul Ciucă ordonă rectificare bugetară

Pe ansamblul instituțiilor, deficitul bugetului general consolidat crește cu 1104,9 milioane de lei. Veniturile cresc cu 4324,2 milioane de lei dar cheltuielile se majorează cu 5429,1 milioane de lei.

Ministrul interimar de Finanțe, Dan Vîlceanu, care în viitorul Executiv este ministru al Fondurilor Europene, a susținut însă că nu există nicio gaură în buget.

Rectificarea de buget va deveni posibilă după ce Guvernul Ciucă este aprobat de Parlament. Imediat după aceea, Executivul va emite ordonanța privind rectificarea. Ședința de Guvern în care se va aproba ordonanța este programată vineri, 26 noiembrie 2021.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aproape jumătate dintre români vor cere mărire de salariu

Aproape jumătate dintre angajații români vor cere o mărire de salariu, relevă sondajul global intitulat "Workforce Hopes and Fears". Potrivit acestui studiu, în cazul României,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 92: Kuleba spune că invadatorii vor accepta o încetare a focului doar când vor fi aproape de înfrângere

UPDATE, ora 14:40: Ankara negociază cu Moscova şi Kiev deschiderea unui coridor prin Turcia pentru exporturile de cereale din Ucraina, a declarat un înalt...
00:01:03

Guvernator regional: Forțele ruse preiau controlul asupra Svitlodarsk

Forțele ruse au preluat controlul a trei orașe din regiunea Donețk, inclusiv Svitlodarsk, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko marți (24 mai). Comentariile sale au...
Ultima oră
Pe aceeași temă