6.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăEconomieEconomie internăO centrală fotovoltaică de 1,6 milioane de euro va funcționa în Popești...

O centrală fotovoltaică de 1,6 milioane de euro va funcționa în Popești Leordeni

O centrală fotovoltaică în valoare de aproape 1,6 milioane de euro a fost construită în localitatea Popești Leordeni din județul Ilfov.

Construcția a fost realizată de companiile E.ON Energie România și Transparent Design. Acesta reprezintă cel mai mare procesator de sticlă plană din România. Noua investiție asigură circa 25 la sută din energia necesară fabricii din Popești Leordeni.

Proiectul a presupus livrarea la cheie, de către E.ON, a unui sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri. Acestea au fost instalate pe acoperișul halei de producție, al depozitelor și pe sol. Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala va asigura, anual, circa 1.460 MWh de energie electrică regenerabilă pentru Transparent Design. Funcționarea sistemului fotovoltaic va permite o reducere a emisiilor de CO2 cu circa 367 de tone în fiecare an.

Anul acesta proiectul va fi extins cu încă 230 kW printr-o investiție de 255.000 de euro, precizează un comunicat de presă transmis de E.ON Energie România.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă