19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăO centrală fotovoltaică de 1,6 milioane de euro va funcționa în Popești...

O centrală fotovoltaică de 1,6 milioane de euro va funcționa în Popești Leordeni

O centrală fotovoltaică în valoare de aproape 1,6 milioane de euro a fost construită în localitatea Popești Leordeni din județul Ilfov.

Construcția a fost realizată de companiile E.ON Energie România și Transparent Design. Acesta reprezintă cel mai mare procesator de sticlă plană din România. Noua investiție asigură circa 25 la sută din energia necesară fabricii din Popești Leordeni.

Proiectul a presupus livrarea la cheie, de către E.ON, a unui sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri. Acestea au fost instalate pe acoperișul halei de producție, al depozitelor și pe sol. Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala va asigura, anual, circa 1.460 MWh de energie electrică regenerabilă pentru Transparent Design. Funcționarea sistemului fotovoltaic va permite o reducere a emisiilor de CO2 cu circa 367 de tone în fiecare an.

Anul acesta proiectul va fi extins cu încă 230 kW printr-o investiție de 255.000 de euro, precizează un comunicat de presă transmis de E.ON Energie România.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciucă, despre salariul minim: S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că 300 de lei să rămână sumă...

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că decizia pentru mărirea salariului minim este luată, adăugând că este nevoie de sprijinirea mediului de afaceri. Nicolae Ciucă...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă