7.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăEconomieEconomie internăMinisterul Economiei va reduce cheltuielile pe categoriile bunuri şi servicii

Ministerul Economiei va reduce cheltuielile pe categoriile bunuri şi servicii

Ministerul Economiei are aprobat prin Hotărâre de Guvern un număr de 275 de posturi, ministrul Florin Spătaru spunând că sunt la limita minimă pentru proiectele şi dosarele avute. Ministrul anunţă şi că vor fi reduse cheltuielile pe categoriile bunuri şi servicii.

Ministerul Economiei, Florin Spătaru, a spus, luni, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că are aprobat prin Hotărâre de Guvern un număr de 275 de posturi, notează mediafax.ro.

„După cum am spus în momentul în care am aprobat această organigramă, sunt la limita minimă pentru proiectele şi dosarele pe care le avem în funcţiune. Am crescut activitatea Ministerului Economiei prin aceste scheme de ajutor de stat şi prin dosarele pe care le-am preluat la nivel european. Aşa cum am făcut şi anul trecut, vom reduce cheltuielile pe categoriile bunuri şi servicii. Am fost unul din ministerele care anul trecut, la rectificare, am venit cu aceste propuneri de reduceri şi acolo binenţeles că ne uităm ca aceste cheltuieli să fie făcute corespunzător fără să avem risipă în fondurile publice”, a spus ministrul.

Potrivit lui Spătaru, toate investiţiile pe care Ministerul Economiei le are sunt orientate către industria de apărare, iar aceste proiecte vor continua, „pentru că industria de apărare este extrem de importantă în acest moment. Suntem în momentul în care am alocat şi în 2022, şi în 2023 cele mai mari fonduri din ultimii 30 de ani”.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Cine e candidatul surpriză al PNL la Primăria Ploiești

Organizația PNL Prahova a rămas cu ochii în soare după ce actualul edil liberal al Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat că va candida...

Klaus Iohannis are șanse să devină secretar general al NATO, probabil sunt țări care îl susțin, estimează Vasile Dîncu (PSD)

Klaus Iohannis ar avea șanse să fie ales secretar general al NATO, în anul 2024, întrucât în spatele candidaturii sale, din partea României, "există...

Vladimir Putin este acuzat că încearcă să destabilizeze Germania

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a făcut acuzații la adresa președintelui Vladimir Putin duminică, sugerând că acesta încearcă să "destabilizeze" Germania. Declarația vine...
Ultima oră
Pe aceeași temă