31 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăJorge Araya va prelua poziția de director general pentru BAT România și...

Jorge Araya va prelua poziția de director general pentru BAT România și de director al noii arii Europa de Sud-Est

Fred Monteiro, care a ocupat până în prezent funcția de director al Ariei Europa Centrală și de Sud în cadrul BAT și director general al BAT România, a fost promovat în Consiliul Director al BAT ca noul director regional pentru Americi și Europa, începând cu 1 aprilie 2023. Din iulie 2021, Fred Monteiro a coordonat de la București activitatea BAT în România și alte șase piețe. În timpul mandatului său, BAT a devenit în România cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, depășind pragul de 10 miliarde de lei sub formă de taxe și accize plătite în 2021.

Jorge Araya
Fred Monteiro

România continuă să joace un rol semnificativ în cadrul BAT, devenind sediul și punctul de coordonare pentru afacerile companiei din alte douăsprezece piețe din noua arie. Jorge Araya va prelua funcția de director general al BAT România și director al nou-înființatei Arii Europa de Sud-Est. Odată îndeplinite toate formalitățile, Jorge și echipa sa de management cu sediul în România vor coordona de la București activitatea BAT din România și alte douăsprezece piețe: Italia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Albania, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Slovenia, Croația și Kosovo.

Noile schimbări fac parte dintr-o revizuire strategică globală a regiunilor, ariilor și funcțiunilor globale din cadrul companiei. De la asumarea obiectivului strategic de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™) în 2020, BAT a înregistrat progrese semnificative în creșterea numărului de consumatori ai noilor categorii de produse cu risc redus*, în dezvoltarea unor mărci globale puternice și a capacităților organizaționale pentru viitor.

Fred Monteiro a lucrat în cadrul BAT mai bine de 20 de ani, cel mai recent ca director al Ariei Europa Centrală și de Sud, având sediul în România. Înainte de acest rol, Fred a ocupat numeroase funcții de conducere, inclusiv director de marketing al produselor de nouă generație, director de marketing pentru regiunea Europa și director general al BAT Japonia.

„Sunt bucuros și onorat de noul rol, care este foarte complex și plin de provocări, dar potrivit totodată obiectivului nostru de transformare către un viitor mai bun (A Better Tomorrow™), pentru îndeplinirea căruia ne concentrăm pe dezvoltarea și comercializarea de noi produse, susținute științific, mai puțin nocive* și adaptate pentru a satisface preferințele consumatorilor adulți. De asemenea, sunt foarte mândru de timpul petrecut în România, cu o echipă fantastică care, în 25 de ani de prezență locală, a reușit să aducă o contribuție uimitoare economiei românești în ceea ce privește exporturile, ocuparea forței de muncă și contribuția la bugetul de stat. Rămân aproape de organizația din România și voi continua să susțin echipa în atingerea obiectivelor noastre ambițioase pentru viitor”, a declarat Fred Monteiro, fost director al Ariei Europa Centrală și de Sud în cadrul BAT și membru desemnat în Consiliul Director al companiei

Jorge Araya și-a început cariera în BAT în Chile în 1995 și în ultimii 25 de ani a ocupat o serie de funcții de conducere atât la nivel de piață, cât și la nivel regional în regiunea AmSSA din cadrul BAT, între care director al brandurilor BAT în Mexic, director de marketing în Chile, director de marketing în Brazilia și director de marketing al regiunii Americi. Înainte de a se muta în România, Jorge a fost vicepreședinte executiv de marketing în cadrul Reynolds, fiind responsabil pentru toate funcțiunile de marketing din SUA, între care consumatori, comerț și marketing digital.

„Aceste schimbări reprezintă un pas important în călătoria noastră de transformare și sunt onorat să mă alătur echipei din România, unde BAT este prezent de peste 25 de ani cu o performanță remarcabilă. Având deja o contribuție semnificativă la economia locală, vom continua să investim în angajații noștri, în unitățile noastre de producție și în știință și inovație, elemente esențiale pentru dezvoltarea produselor noastre cu risc redus* și pentru îndeplinirea obiectivului de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow)”, a declarat Jorge Araya, noul director general al BAT România și directorul Ariei Europa de Sud-Est din cadrul BAT

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă