1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeEconomieEconomie internăHidroserv, filială a Hidroelectrica, anunță că și-a plătit toate datoriile

Hidroserv, filială a Hidroelectrica, anunță că și-a plătit toate datoriile

Hidroelectrica anunță că Hidroserv a reușit achitarea integrală a creanțelor înscrise la masa credală a societății, respectiv: creanțe garantate, creanțe salariale, creanțe bugetare și creanțe furnizori indispensabili, prin distribuirea anticipată a sumelor aferente ultimelor trimestre din cuprinsul ”Tabelului Definitiv”.

Potrivit companiei, achitarea creanțelor s-a efectuat în conformitate cu prevederile planului de reorganizare prelungit și modificat, confirmat de către judecătorul sindic conform Sentinței civile nr. 121, pronunțată de Tribunalul București, Secția a VII-a civilă în dosarul nr. 36365/3/2016, publicată în BPI nr. 1234/20.10.2023, și cu respectarea condițiilor stipulate în conținutul acestuia.

Această realizare reprezintă cea mai importantă etapă în procesul de implementare a planului de reorganizare, astfel cum a fost modificat și prelungit, ceea ce crează premisele reale ale reinserției Hidroserv în activitatea economică și de afaceri și, totdată, permite continuarea strategiei conducerii societății de a repoziționa compania ca lider pe piața serviciilor specifice activității de mentenanță la nivelul sistemului hidroenergetic național.

”Hidroelectrica salută reușita Hidroserv și se angajează să sprijine în continuare societatea, astfel încât aceasta să își continue procesul de reinserție în activitatea de afaceri, mizând pe competitivitate, seriozitate și calitatea serviciilor” – a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

,,Este o companie pe care am găsit-o în insolvență la preluarea mandatului, iar succesul de astăzi arată că drumul pe care am orientat-o este unul pozitiv. Redresarea reală este cu atât mai importantă cu cât societatea de servicii este vitală pentru activitatea Hidroelectrica și vreau ca, în contextul anunțului de achitare a datoriilor, să ilustrez importanța Hidroserv pentru compania noastră reamintind că recent Hidroserv a marcat finalizarea lucrărilor de modernizare la hidroagregatul 1 al CHE Slatina, reușind acolo unde alți furnizori de servicii au dat greș., a mai precizat președintele Hidroelectrica.

Reamintim că S.S.H. Hidroserv S.A. este filială a societății comerciale de producere a energiei electrice în hidrocentrale „Hidroelectrica” S.A., având forma juridică de societate pe acțiuni. Hidroserv are o experiență de 55 de ani și peste 300 de turbine hidraulice cu capacitate mai mare de 10 MW reparate și/sau modernizate. De asemenea, societatea are o expertiză acumulată în peste 50 de ani de reparare și instalare de echipamente electrice și este lider pe piața de service și reabilitare în industria hidroenergetică, fiind recunoscut drept cel mai mare furnizor de servicii și sisteme electromecanice și hidraulice pentru hidrocentrale, prin promovarea soluțiilor integrate în domeniu.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă