1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeEconomieEconomie internăCum poți lua un credit dacă ai istoric de plată negativ

Cum poți lua un credit dacă ai istoric de plată negativ

Când vine vorba despre acordarea unui credit, băncile pun mare preț pe existența unui istoric bun de plată. Dacă ai avut probleme cu rambursarea unui împrumut în trecut, șansele tale de a obține noi resurse financiare scad considerabil. Totuși, dacă ai nevoie de bani, dar ai un istoric negativ de plată, îți poți îndrepta atenția către IFN-uri.

Instituțiile financiare nebancare (IFN) acordă și credite pentru restanțieri. Acestea sunt destinate persoanelor care, din cauza diverselor problemele financiare, au ajuns pe lista neagră a Biroului de Credit. Astfel, dacă te afli într-o siuație similară și ai nevoie de bani pentru o situație urgentă, trebuie să știi că ai șanse să accesezi un împrumut nebancar. În plus, nu trebuie să aduci nici codebitori sau garanții.

Suma maximă pe care o poți primi când aplici pentru un astfel de credit rapid sau urgent online diferă de la creditor la creditor. Pe piața nebancară vei găsi multe oferte de până la 2.000 sau 4.000 de lei. În paralel, alte IFN-uri includ în portofolii și împrumuturi de până la cel mult 20.000 de lei. Rambursarea se va face, în funcție de regulile fiecărui creditor, fie în câteva săptămâni, fie în câteva luni (cel mult 24).

Mai mult, poți profita și de oferte speciale, cum ar fi creditul bancar cu dobândă 0 în primele 30 de zile. O astfel de soluție de finanțare face parte din portofoliul mai multor IFN-uri din România.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Este de notorietate faptul că IFN-urile au condiții de acordare mult mai lejere decât cele ale băncilor. Astfel, dacă iei în considerare ideea accesării unui credit rapid sau urgent online ai șanse să primeștii banii în cazul în care:

  • Ai peste 18 ani;
  • Veniturile pe care le încasezi sunt stabile și pot fi demonstrate cu acte, la cerere;
  • Furnizezi un număr de telefon valid.

Ai șanse să primești undă verde la finanțare chiar dacă ai fost raportat la Biroul de Credit, însă va trebui să te aștepți la o evaluare atentă a situației tale materiale din prezent. De asemenea, unele IFN-uri sunt dispuse să îți ofere un credit pentru restanțieri chiar și dacă veniturile tale lunare sunt de 300 de lei sau dacă lucrezi de cel puțin 1 lună la actualul loc de muncă, în baza unui contract de muncă pe perioadă determinată.

Pentru a aplica ai nevoie de conexiune la internet, întrucât tot procesul se desfășoară online. Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul IFN-ului și să completezi cererea de creditare, urmând să trimiți o fotografie a actului de identitate și, după caz, o dovadă a venitului. În acest sens, ar fi de preferat să ai la îndemână o adeverință de salariu sau un extras de la bancă.

Când primești banii

Dacă intenționezi să aplici pentru un credit online cu istoric negativ trebuie să știi că vei primi un răspuns din partea IFN-ului într-un interval scurt.

Unii creditori îți aprobă creditul rapid sau urgent online pe loc. În alte cazuri, poți primi decizia în maximum 2-3 ore. Următorul pas constă însemnarea electronică a contractului, după care banii îți sunt virați în contul bancar.

Nu trebuie să-ți faci griji nici dacă, de exemplu, nu deții un cont la bancă. Într-o astfel de situație, vei putea alege IFN-uri care îți aduc, contra-cost, creditul direct la domiciliu.

Un alt avantaj considerabil este acela că unele IFN-uri lucrează chiar și în weekenduri sau în zile de sărbătoare legală, când băncile fie sunt închise, fie desfășoară operațiuni limitate. Cu alte cuvinte, poți avea acces la bani în orice zi a săptămânii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă