24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internăCompensarea la benzină, de 50 de bani, s-ar putea prelungi

Compensarea la benzină, de 50 de bani, s-ar putea prelungi

Compensarea la benzină și motorină, de 50 de bani pe litru, s-ar putea prelungi, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Termenul anunțat inițial pentru această măsură compensatorie era de trei luni, prima lună fiind iulie 2022.

„Ca şi în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a declarat Dan Cărbunaru.

În acest moment, prețul plătit pe un litru de benzină sau motorină, după scăderea compensării, variază între 8 și 9 lei. Valoarea reducerii este specificată pe bon, în mod distinct. Există și distribuitori de carburanți care susțin că oferă reduceri suplimentare, pe lângă cele decise de Guvern.

Compensarea de 50 de bani pentru un litru fusese decisă de Guvern după ce prețul carburanților a crescut brusc în România, aparent nejustificat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă