9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Cîțu „pasează” problema inflației către BNR

Cîțu „pasează” problema inflației către BNR, susținând că această chestiune trebuie rezolvată de Banca Națională, nu de Guvern.

Premierul Cîțu a spus că „soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei” trebuie s-o găsească BNR. El a sugerat, astfel, că nu guvernul pe care-l conduce trebuie să țină inflația sub control.

Declarația premierului Cîțu pe acest subiect a fost făcută vineri, 10 septembrie 2021, la Iași.

„Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3 la sută. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei”, a declarat premierul.

Cîțu „pasează” problema inflației către BNR

Șeful Guvernului a dorit însă să anunțe, la Iași, și „o veste bună”.

„Investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare”, afirmă premierul.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă