-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăEconomieEconomie internăCîțu "pasează" problema inflației către BNR

Cîțu „pasează” problema inflației către BNR

Cîțu „pasează” problema inflației către BNR, susținând că această chestiune trebuie rezolvată de Banca Națională, nu de Guvern.

Premierul Cîțu a spus că „soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei” trebuie s-o găsească BNR. El a sugerat, astfel, că nu guvernul pe care-l conduce trebuie să țină inflația sub control.

Declarația premierului Cîțu pe acest subiect a fost făcută vineri, 10 septembrie 2021, la Iași.

„Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3 la sută. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei”, a declarat premierul.

Cîțu „pasează” problema inflației către BNR

Șeful Guvernului a dorit însă să anunțe, la Iași, și „o veste bună”.

„Investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare”, afirmă premierul.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă