7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăBuruienile sufocă culturile din grădina ta? Tratamentele cu erbicide pun capăt acestui...

Buruienile sufocă culturile din grădina ta? Tratamentele cu erbicide pun capăt acestui calvar!

Terenul pe care vrei să îl cultivi este invadat de buruieni? Trebuie să găsești urgent o soluție pentru a scăpa de acestea? Tratamentele cu erbicide te pot ajuta să eliberezi suprafețele dorite de sub acțiunea agasantă a acestor plante. Aceste substanțe pot fi utilizate în numeroase situații – de pildă, atunci când este vizată curățarea unui teren viran în vederea facilitării începerii proiectelor de construcții sau pentru curățarea suprafețelor agricole. Pe piață există o gamă complexă și variată de produse cu rol în combaterea buruienilor, cu acțiune totală sau selectivă, pe care le poți utiliza cu succes oricând este necesar.

Erbicide totale: soluția radicală pentru curățarea terenurilor

Una dintre măsurile cele mai drastice la care poți apela pentru combaterea ierburilor nedorite este aplicarea substanțelor cu efect total. Acestea sunt indicate doar atunci când se urmărește eliminarea completă a buruienilor de pe o anumită suprafață și se recomandă doar pentru solurile pe care nu se cultivă nimic în anul respectiv! Pauza de însămânțare a terenului pe care se administrează este obligatorie! Tratamentele cu acțiune totală se aplică și pe suprafețele necultivate, precum căile ferate, marginea șoselelor, aleile din curți sau spațiile cotropite de vegetația nedorită.

Barbarian Super este un produs frecvent achiziționat din această categorie, cu rezultate excelente. Acesta combate toate buruienile răsărite, precum pirul târâtor, iarba câmpului, iarba mare, samulastra de cereale, buruienile dicotile perene și buruienile monocotile și dicotile anuale. Se folosește pentru:

  • Culturile de grâu, ovăz, orz, rapiță, in, muștar, mazăre și fasole;
  • Livezile de măr, păr, cireș și prun;
  • Pajiști, păduri și miriști;
  • Terenurile necultivate;
  • Căi ferate;
  • Terenurile adiacente zonelor acvatice, cursurilor de apă și digurilor;
  • Terenurile tuturor culturilor comestibile și necomenstibile.
erbicide

Erbicide selective, pentru a elimina doar buruiana vizată

Produsele selective protejează planta de bază, eliminând doar ierburile dăunătoare și sunt recomandate în cazul cerealelor și legumelor, precum ardeii grași, cartofii, ceapa, conopida, fasolea, roșiile, morcovii, varza, vinetele, pepenii verzi, sfecla de zahăr, porumbul, floarea soarelui și arbuștii (zmeur, mur, afin și coacăz).

În funcție de tipul lor, substanțele selective sunt preemergente și postemergente. Cele preemergente se aplică înainte de răsărire, pentru a exclude riscul ca recolta să fie sufocată de buruieni, în timp ce soluțiile postemergente se aplică în fazele de vegetație ale culturilor.

În funcție de spectrul lor de combatere, acestea pot fi dicotiledonate – destinate distrugerii buruienilor dicotiledonate anuale și perene, și monocotiledonate – folosite pentru eradicarea buruienilor monocotiledonate anuale și perene.

Iată câteva dintre cele mai vândute erbicide selective!

Dual Gold 960 EC este un erbicid preemergent ce asigură combaterea superioară și de lungă durată în special a buruienilor graminee, dar și a unor buruieni cu frunză lată. Rămâne activ și nu se deplasează din zona de germinare a buruienilor.

ADENGO 465 SC este un produs preemergent și postemergent timpuriu folosit pentru combaterea buruienilor dicotiledonate și monocotiledonate anuale din cultura porumbului.

MERLIN DUO este, de asemenea, un produs preemergent și postemergent care acționează radicular, buruienile fiind distruse chiar după răsărire.

Gradul de eficiență al acestor produse, totale sau selective, este extrem de ridicat! Respectă întocmai dozele recomandate de producători și vei obține cele mai bune rezultate! Ai la dispoziție în acest sens o gamă extinsă de erbicide, pentru a avea grijă corespunzător de culturile tale și pentru a obține o recoltă bogată și sănătoasă.

Cele mai citite

Un arsenal impresionant de arme au fost confiscate de pe una din proprietățile lui Alain Delon

Un arsenal impresionant de arme de asalt și tir sportiv au fost confiscate în urma unei percheziții pe una din proprietățile lui Alain Delon,...

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Scorpionii Roșii, față în față cu moartea

O viață de luptător: Ionuț Duică, transmisionist, infanterist, lunetist „Trebuie să fii pregătit mereu să-ți dai viața pentru cel de lângă tine.” M-am întâlnit cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă