5.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăASF reacționează după declararea falimentului City Insurance

ASF reacționează după declararea falimentului City Insurance

După ce falimentul City Insurance a devenit oficial, ASF reacționează și spune că hotărârea instanței confirmă corectitudinea deciziei de retragere a autorizației.

Persoanele care au polițe RCA la City Insurance au termen 30 de zile pentru a alege un alt asigurator și 90 de zile pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună. Sumele vor fi plătite prin Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Termenele stabilite de Tribunalul București

– termen limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor 28.03.2022;  

– termen de verificare a creanţelor, întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe 18.04.2022;  

– termen de definitivare a tabelului creanţelor 13.05.2022;  

– data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor 25.04.2022.  

Poziția ASF în urma falimentului City Insurance

ASF afirmă că decizia instanței confirmă „corectitudinea deciziei de retragere a autorizației de funcționare a companiei City Insurance, luată de Autoritatea de Supraveghere Financiară la finalul activității de control specifice”.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a luat la cunoștință de soluția dispusă astăzi de Tribunalul București prin care admite cererea A.S.F. și dispune deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A.

Hotărârea instanței confirmă corectitudinea deciziei de retragere a autorizației de funcționare a companiei City Insurance, luată de Autoritatea de Supraveghere Financiară la finalul activității de control specifice.

Prin retragerea autorizației de funcționare a acestui asigurător, Autoritatea a acționat în scopul reechilibrării pieței RCA, afectată de practicile nelegale, care au provocat dezechilibre semnificative.”, spune ASF.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă