19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăEconomieEconomie internă80 de miliarde pentru Sănătate, 57 de miliarde pentru Educație, promite Ciucă

80 de miliarde pentru Sănătate, 57 de miliarde pentru Educație, promite Ciucă

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, promite că, în bugetul pe anul 2024, domeniul Sănătății va primi circa 80 de miliarde de lei, iar domeniul Educației va primi 57 de miliarde de lei.

Liderul Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a făcut acest anunț în seara zilei de luni, 11 decembrie 2023, după o ședință a conducerii PNL în care s-a discutat proiectul de buget pe anul 2024.

“Bugetul pentru 2024 va fi un buget pentru dezvoltarea României și acesta a fost principalul subiect pe care l-am discutat în ședința Biroului Politic Național al PNL.

Pentru Partidul Național Liberal, liniile roșii sunt foarte clare: bugetul pentru anul următor va asigura investițiile necesare pentru modernizarea României, dar și sprijinul necesar pentru cetățeni – majorări de pensii și salarii.

Este pentru prima dată în istorie când bugetul alocat pentru Educație a crescut de la 35 miliarde lei la 57 miliarde lei, o creștere de 61%, bani necesari pentru creșterile salariale promise, dar și pentru punerea în aplicare a Legilor Educației. La Ministerul Dezvoltării, ne-am asigurat că vom avea fondurile necesare pentru programele de dezvoltare locală, derulate prin Anghel Saligny sau CNI. Structurile de sănătate vor avea un buget total de aproximativ 80 de miliarde, cu o creștere pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate de peste 3 miliarde. Alocăm și fondurile necesare pentru continuarea tuturor programelor de mediu, atât de importante pentru cetățeni.

PNL pledează pentru o construcție bugetară în care investițiile publice sprijină economia și veniturile la buget, iar acestea, la rândul lor, devin surse sustenabile de creștere a veniturilor și a calității vieții pentru toți românii”, a susținut Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe facebook.

Tot în ziua de 11 decembrie 2023, și conducerea PSD s-a reunit pentru a discuta proiectul de buget pe anul 2024. Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut și el promisiuni. Una dintre promisiunile lui Ciolacu este că salariile demnitarilor nu vor crește în anul 2024.

În următoarele zile, proiectul Legii bugetului de stat va fi trimis la Parlament, pentru a fi dezbătut și votat.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

5 recomandări pentru utilizarea corectă a pistolului de umflat roți

Într-un service auto sau într-o vulcanizare, umflarea roților este o operațiune care se realizează în mod frecvent. Dacă ai o afacere în acest domeniu...

Topul motivelor pentru care românii ar refuza un job

69% dintre angajații români participanți la un studiu internațional spun că ar refuza o ofertă de job dacă ar avea o experiență neplăcută la...

Nicolae Ciucă reacționează la declarațiile lui Ciolacu: “Ar trebui să aibă puţină smerenie”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut un mesaj tranșant pentru liderul social-democrat Marcel Ciolacu, vineri, după ce acesta a afirmat că PSD a câştigat...
Ultima oră
Pe aceeași temă