Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Dragnea promite un deficit bugetar de 3 la sută în anul 2018, sub cel estimat de Comisia Europeană

Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat la Parlament că îşi menţine estimarea privind încadrarea deficitului bugetar pe 2018 în limita a 3 la sută din PIB, afirmând că oficialii Comisiei Europeane nu au oferit previziuni reale, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2018 - 08:45

”Eu nu vreau să intru în conflict cu Comisia Europeană (...), dar vreau să spun cu foarte mare respect că în toţi anii precedenţi Comisia Europeană - ăsta e şi rolul acestei instituţii să fie foarte grijulie şi să tragă semnale de alarmă – a avut mereu previziuni şi de o creştere economică mai mică decât s-a dovedit că a fost în realitate şi un deficit mai mare decât a fost în realitate. Noi ne menţinem punctul nostru de vedere pentru că este bazat pe analize şi pe cifre serioase – că deficitul va fi anul acesta sub 3 %, undeva 2,96, 2,98. Şi anul trecut era acelaşi tip de discuţii că deficitul va sări de 3 %, dar s-a dovedit că în final a fost sub 3%”, a declarat, joi, Liviu Dragnea.

Comisia Europeană (CE) a publicat joi varianta de primăvară a prognozelor macroeconomice, document din care reiese menţinerea estimării de creştere a PIB la 4,5% în România, dar şi un avertisment că deficitul bugetar ar putea creşte semnificativ din cauza majorărilor salariale în sectorul public.

Pentru anul 2019, prognoza CE de creştere economică pentru România a fost revizuită în jos, de la 4% în varianta de iarnă a prognozei (publicată în februarie) la 3,9% în varianta actuală.

Comentarii

loading...