10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăEconomieCum contribuie software-ul contabil la cresterea unui business

Cum contribuie software-ul contabil la cresterea unui business

Din pacate, banii si timpul reprezinta o problema pentru foarte multi antreprenori aflati la inceput de drum. Din fericire, traim intr-o perioada in care solutiile de software contabil si tehnologia pot ajuta foarte mult la economii.

Fie ca se doreste dezvoltarea unui start-up, a unei firme de dimensiuni medii sau a unei firme mari, este esential sa se caute cel mai bun program de contabilitate si sa se implementeze cat mai multe solutii smart.

Cum contribuie programul de contabilitate la cresterea business-ului?

Conform celor de la Regnskabsprogrammerne.dk, modul in care poate ajuta la cresterea business-ului este unul cat se poate de clar:

Simplifica munca angajatilor. De foarte multe ori, angajatii devin frustrati din cauza hartogariilor si birocratiei. Un software bun poate sa ajute la automatizarea proceselor si la eliminarea unor cantitati mari de actiuni birocratice. Exista softuri de contabilitate prin care se pot gestiona stocuri, prin care se pot automatiza activitatile repetitive si se pot importa extrase bancare sau genera fisiere de plati.

Elimina erorile. Atata vreme cat facturile, chitantele si toate documentele sunt facute manual, exista riscul de a aparea erori. Cand totul este facut printr-un program de contabilitate, greselile sunt aproape inexistente.

Poate ajuta la cresterea vanzarilor. Departamentele de vanzari pot avea si ele de castigat, deoarece pot sa tina o evidenta mai clara asupra clientilor sau a potentialilor clienti. Gestionarea potentialilor clienti se face tot printr-un soft, care stocheaza datele si le face mai usor de accesat la nevoie. Tot un software poate genera o relationare mai buna cu clientii, chiar si atunci cand aceasta relationare se face automat;

Este un avantaj competitiv pentru companie. Orice antreprenor isi doreste sa aiba un avantaj competitiv, iar acesta este programul de contabilitate.

Economiseste foarte mult timp. Softurile de contabilitate pot duce la economii substantiale de timp. Practic, pentru fiecare factura emisa sunt economisite cateva minute, in conditiile in care intr-un software contabil bun emiterea de facturi dureaza cateva secunde. In timp, economia de timp ajunge la zeci de ore, timp ce poate fi folosit intr-un mod productiv.

 

Multi antreprenori se feresc de astfel de softuri deoarece le considera foarte scumpe sau pur si simplu nu sunt familiarizati cu tehnologiile din spatele lor. Din fericire, exista varianta unui program de contabilitate gratuit (Gratis bogføringsprogram) in care se pot incerca toate functiile. Acesta este ideal pentru firmele aflate la inceput de drum care nu au cum sa investeasca bani in tot felul de servicii, insa isi doresc sa castige inca de la inceput avantaj in fata competitiei. De cele mai multe ori, programele gratuite raman gratuite pana in momentul in care firma creste si ajunge sa emita mai multe documente, moment in care disponibilitatea de plata este si ea mai mare.

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă