Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum arată în pandemie piaţa spaţiilor industriale

Volumul spaţiilor industriale şi logistice închiriate în prima jumătate a anului a totalizat aproape 250.000 de metri pătraţi, informează News.ro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

15.07.2020 - 13:30

Nivelul este în uşoară creştere faţă de cel înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, de aproximativ 240.000 de metri pătraţi, a anunţat miercuri compania de consultanţă imobiliară JLL.
 
”Volumul spaţiilor industriale şi logistice închiriate în prima jumătate a anului a totalizat aproape 250.000 de metri pătraţi, nivel în uşoară creştere faţă de cel înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, de aproximativ 240.000 de metri pătraţi.

 Peste 60% din volum a fost intermediat de JLL România, care a realizat şi cele mai mari tranzacţii din acest an, respectiv cele prin care Profi a închiriat două depozite la Craiova şi Timişoara, de 57.000 mp şi 58.500 mp”, precizează compania.

De altfel, cel mai mare volum al cererii a venit de la companiile din FMCG, care au închiriat jumătate din volumul total înregistrat în prima jumătate a anului (126.000 mp), din producţie (24%, respectiv 60.000 mp) şi cu activităţi în domeniul distribuţiei şi logisticii (18%, 45.200 mp).

Bucureştiul a atras cea mai mare parte din cererea de spaţii industriale şi logistice din ţară, respectiv 32% (aproximativ 81.000 metri pătraţi), acesta fiind urmat de Timişoara (68.400 metri pătraţi), Craiova (57.500 metri pătraţi) şi Arad, cu aproape 20.000 de metri pătraţi tranzacţionaţi.

Având în vedere evoluţiile din prima jumătate a anului, aşteptările JLL privind cererea din 2019 sunt optimiste, astfel că societatea se aşteaptă la un volum de tranzacţii comparabil cu cel înregistrat în ultimii 3 ani, în jurul a 450.000-500.000 metri pătraţi/an.

”Piaţa industrială a reuşit să îşi menţină dinamica şi în acest an, chiar dacă aşa cum era de aşteptat planurile companiilor au fost date peste cap de criza Covid-19.

Suntem optimişti în privinţa evoluţiei cererii având în vedere şi faptul că vânzările din retail au crescut în luna mai cu 18,5% faţă de aprilie, după scăderea abruptă din aprilie. În acelaşi timp, este îmbucurătoare şi abordarea dezvoltatorilor care au continuat investiţiile chiar şi în condiţiile dificile care s-au manifestat la nivelul economiei naţionale şi nu numai”, a declarat Viorel Opaiţ, business development director JLL România, cel care a realizat cele mai mari tranzacţii de pe piaţă, în acest an.

Datele JLL, pe baza informaţiilor comunicate de către dezvoltatori, arată că în acest an urmează să fie finalizate proiecte totalizând circa 600.000 de metri pătraţi, ceea ce va urca stocul la peste 5 milioane de metri pătraţi.

Comentarii

loading...