Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Crește interesul românilor pentru mașini electrice sau hibrid

Ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul celor vândute în România a ajiuns la 6,1 la sută, față de 3,9 la sută anul trecut.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.08.2020 - 19:21

La 31 iulie 2020, ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul celor vândute în România a ajuns la 6,1 la sută, față de 3,9 la sută anul trecut, indică o statistică realizată de APIA.

Românii au cumpărat 3.772 de autoturisme electrice sau hibrid în primele şapte luni ale anului 2020, în creştere cu 3,57 la sută faţă de primele șapte luni din anul 2019.

Peste 1400 de români s-au înscris, în anul 2020, în programul Rabla Plus, prin care statul susține financiar cumpărarea de mașini electrice sau hibrid. Suma acordată de stat este de circa 9000 de euro din prețul total al mașinii electrice sau hibrid.

Comentarii