8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieConceptul Park&Ride, un succes în Sectorul 4 Parcare de peste 300 de...

Conceptul Park&Ride, un succes în Sectorul 4 Parcare de peste 300 de locuri la Piața Sudului

Ridicată pe un teren care devenise un adevărat calvar pentru oamenii care locuiesc în blocurile de lângă, parcarea de la Piața Sudului are o capacitate de 305 locuri și va avea dublă funcțiune. Aceasta va asigura atât deservirea celor care tranzitează zona și caută un spațiu de tip park&ride, lasă mașina și pleacă cu metroul, cât și a celor care locuiesc în vecinătatea ei și au nevoie de o parcare de reședință.

Parcarea de la Piața Sudului inaugurată zilele trecute este prima construcție etajată de tip park&ride, modulară, din panouri metalice, construită în ultimii 30 de ani în București. Noua parcare modernă are 305 locuri dispuse pe trei nivele: parter, etaj și o terasă. La parter se regăsesc 86 de parcaje, dintre care șapte sunt destinate persoanelor cu dizabilități și două locuri motocicletelor. La etaj pot parca 76 de autovehicule, iar pe terasă cele 89 de locuri sunt destinate exclusiv abonaților. În afara spațiilor din interior, parcarea de la Piața Sudului beneficiază și de alte 60 de locuri amenajate la exterior, dintre care trei sunt destinate persoanelor cu dizabilități.

Inter: Premieră în administrația locală

”Sunt extrem de bucuros să vă anunț că acest obiectiv deosebit de important pentru comunitatea noastră va putea fi utilizat de dumneavoastră, pentru că urmează o perioadă de probe. O perioadă în care trebuie să ne asigurăm că această parcare dispune de tot confortul pe care fiecare dintre noi și-l dorește. Sectorul 4 a reușit, dacă vreți, o premieră în administrația locală. O premieră din punct de vedere tehnic, pentru că această parcare este construită pe o infrastructură metalică, iar dotarea ei și conceptul ei o fac unică. Costul unui abonament este de 10 lei lunar, iar în prima parte a existenței acestei parcări, accesul în parcare va fi gratuit”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

 

Inter: Siguranță la incendiu

Realizată pe o structură metalică menită să îi asigure rezistența, cu fațade confecționate din materiale ușoare (aluminiu) perforate, care să permită o cât mai bună ventilație a aerului și în care sunt încorporate instalații electrice de tip LED, pentru un efect arhitecturat deosebit, parcarea de la Piața Sudului oferă condiții de maximă siguranță pentru șoferi. Pe de o parte, aceasta îndeplinește toate cerințele impuse de normele de siguranță la incendiu, iar pe de altă parte, este supravegheată non-stop de peste 30 de camere video. Mai mult, toate căile de rulare sunt prevăzute cu instalații de degivrare ( sistem de încălzire care topește zăpada de pe anvelopele mașinilor).Totodată, în jurul acestei noi parcări inaugurate, angajații ADP S4 au amenajat un spațiu de relaxare, cu băncuțe și spații verzi.

Cea mai bună soluție pentru a evita aglomerația din centrul orașului, în cazul în care vii din afara Bucureștiului, este parcarea de tip park&ride. Un concept modern pe care Primăria Sectorului 4 l-a implementat încă de acum un an, amenajând peste 1.000 de astfel de locuri de parcare în apropierea celor mai mari stații de metrou din sector, Piața Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida și Berceni. Valoarea investiției este de 22.672.002 lei constând în amenajarea structurii, în automatizare, instalații electrice, degivrare și post trafo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă