20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăEconomieCompaniile din România au un nivel scăzut de protejare digitală

Companiile din România au un nivel scăzut de protejare digitală

Sondajul mai arată că, în viziunea respondenţilor, alte provocări sunt punerea în aplicare a reglementărilor (26%) şi deficitul de competenţe pentru implementarea tehnologiei înalte (26%).

Lipsa bugetului pentru iniţiativele noi (30%) este considerată că ar avea cel mai mare impact asupra protecţiei datelor, în companiile din Estul Europei şi în cele din Federaţia Rusă.

Au fost de asemenea invocate lipsa de personal care lucrează la iniţiative noi (27%) şi lipsa de vizibilitate asupra performanţei operaţionale (18%).

Trei din cinci organizaţii din Europa de Est chestionate (60%), inclusiv din România, au un decalaj de disponibilitate între cât de repede pot recupera aplicaţiile, faţă de cât de repede trebuie să le recupereze. Acest decalaj este semnificativ mai mic decât media globală, de 73%.

Aproape jumătate dintre respondenţii din Europa de Est (44%) au declarat că lipsa competenţelor sau expertizei personalului IT împiedică sau a împiedicat organizaţia lor să avanseze în transformarea digitală necesară. Interesant: media aceasta este exact aceeaşi cu cea globală de la acest criteriu.

Alte bariere în calea transformării digitale, citate de organizaţiile care au fost chestionate în Veeam 2020 Data Protection Trends., includ dependenţa de sistemele de generaţie veche (35%), lipsa achiziţionării de echipamente din partea managementului (31%), bugetele limitate (27%) şi lipsa de timp (24%).

 

Backup în cloud

În medie, peste un sfert (27%) dintre datele organizaţiilor din Europa de Est sunt salvate în cloud, printr-un furnizor de backup, ca servicii livrate (BaaS). Şi aceste date sunt similare celor din media globală.

ホn medie, 14% din datele organizaţiilor din Europa de Est nu sunt protejate, tot similar cu media globală percepută în studiul realizat de Veeam.

Două din cinci organizaţii (41%) din Europa de Est intenţionează să utilizeze backup-ul bazat pe cloud, gestionat de un furnizor BaaS, în următorii doi ani.

Procentul este mai mic decât media globală, de 43%. Cheltuielile cu transformarea digitală sunt estimate la 7,4 trilioane de dolari, între anii 2020 şi 2023.

Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Supremația germană în ingineria motoarelor – o privire asupra motoarelor Mercedes și BMW

Dacă discutăm despre excelența în automobilismul de lux, numele BMW și Mercedes-Benz își revendică neîncetat locuri de frunte. Renumite pentru combinația lor de inovație,...

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) organizează miercuri, 22 mai 2024, începând cu ora 9:30, a VI-a ediție a Conferinței FOCUS...

Evenimentul va reuni în Aula Carol I a Palatului CCIB (Str. Ion Ghica nr. 4) reprezentanți ai comunității de afaceri a Capitalei, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă