Victor Ponta susține că NU trebuie să ne sperie creșterea economică din anul 2016

Fostul premier Victor Ponta susţine că economia României este în creștere și că acest fenomen nu trebuie să îngrijoreze opinia publică.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.08.2016 - 16:27

Fostul premier Victor Ponta susţine că economia României este în creștere și că acest fenomen nu trebuie să îngrijoreze opinia publică.

nu există riscul ”supraîncălzirii” economiei româneşti, creşterea economică din 2015 şi 2016 fiind obţinute pe alte fundamente decât cea din 2008 care a amplificat efectele crizei ce a afectat ţara noastră, mai ales în anul 2010.

”Nu trebuie să ne sperie creşterea economică record pentru că nu seamănă deloc 2016 cu 2008!”, a scris Victor Ponta, luni, pe Facebook.

În opinia fostului premier, creşterea economică din anul 2008 s-a bazat pe credite bancare riscante, pe creșterea explozivă a prețului tranzacțiilor imobiliare şi pe acordarea de credite cu buletinul pentru populație.

În schimb, în 2016 România are o economie competitivă, în care producţia industrială şi exporturile cresc, iar inflaţia şi cursul de schimb sunt stabile.

”Atunci creşterea s-a simţit la puţini privilegiaţi; acum cea mai mare parte a populaţiei a beneficiat şi a simţit în buzunar şi în nivelul de viaţă fiind mult mai uniform repartizată. Atunci fondurile europene erau aproape zero şi investiţiile publice la fel; în 2015 am primit de la UE 5 miliarde euro nerambursabili şi investiţiile totale au fost aproape 7 la sută din PIB”, subliniază Ponta.

Citește totul despre:

Comentarii