Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statul respinge bonusurile de la Nuclearelectrica

Propunerea Fondului Proprietatea pentru acordarea de bonusuri Consiliul de Administraţie şi conducerii executive ale Nuclearelectrica, a fost respinsă de către Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al societății.

Share

Alexandru Ion 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2014 - 12:55

Propunerea Fondului Proprietatea pentru acordarea de bonusuri Consiliul de Administraţie şi conducerii executive ale Nuclearelectrica, a fost respinsă de către Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al societății.

Porpunerea de acordare a bonusurilor în funcție de evoluţia titlurilor companiei la bursă s-a aflat pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor, însă Ministerul Economiei - acre deține 81,3% din acţiunile Nuclearelectrica - a respins propunerea.

De asemenea, potrivit Mediafax, acţionarii Romgaz au respins, miercuri, propuneri similare, introduse însă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor chiar de către stat, reprezentat prin Departamentul pentru Energie al Ministerului Economiei, şi de Fondul Proprietatea, care are 10% din acţiunile companiei. Ministerul Economiei are o participaţie de 70% la Romgaz.

Remuneraţiile suplimentare variabile au fost respinse după ce ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a informat săptămâna trecută că Departamentul pentru Energie nu este de acord cu acordarea de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica, ai căror şefi au venituri "suficiente pentru momentul actual".

În plus, ministrul a respins şi creşterea indemnizaţiilor membrilor AGA Hidroelectrica, mai scrie Mediafax.

Acţiunile Nuclearelectrica se aflau în scădere cu 0,8% vineri în primele ore de tranzacţii, pe o piaţă în declin cu 0,5%.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...